NEWSLETTER

BARCELONA – Februarie 2023

Octombrie 2023

Activități diverse

Luna septembrie și octombrie a fost plină de evenimente în cadrul proiectelor noastre: GRASP a hike, GRASP a drink și Microcomunitatea de părinți. 

Cea mai mare veste este stabilirea datei și locației pentru Gala Caritabilă GRASP. Află mai multe detalii în continuare. Capacitatea este limitată și în caz că ești interesat să participi vă recomandăm să vă arătați interesul cât mai curând.

De asemenea, luna aceasta Adriana de la Mapping Travel vine cu 3 recomandări de activități pentru copii în Barcelona. Mai multe detalii în secțiunea de la Mapping.

Cu drag, 
GRASP Barcelona

Cele mai recente evenimente GRASP

GRASP Parents: Cu păturica în parc

Pe 7 Octombrie ne-am bucurat de o zi însorită în Parcul de la Ciutadella, ocazie excelentă pentru copii să se joace și să socializeze. Evenimentul a fost propus și organizat de o mamica din grup și ne dorim să continuăm cu evenimente propuse din interiorul comunității. 

Dacă ești tânăr părinte și dorești să ni te alături vino la unul din următoarele evenimente sau invită un cuplu prieten să vină și ei.

GRASP a Hike: Ruta Castanyer Gros de Can Cuch

Cu un timp frumos și alături de persoane frumoase, ne-am aventurat într-o minunată drumetie către copacul Castanyer de Can Cuch. Acest copac uimitor, cu peste 800 de ani, este o adevărată bijuterie naturală, cu o scorbură în trunchiul său. Noi curioși, am intrat în acea scorbură, care sa dovedit a fi suficient de spațioasă pentru toți, lăsând loc pentru încă alti aventurieri.

Anual, acest gigant produce până la 200 de kilograme de castane delicioase, contribuind la bogăția regiunii.

Cu fiecare pas pe sub coroana sa umbroasă, am simțit cum timpul se oprește și ne conectăm cu trecutul și cu ciclurile naturii.

La mijlocul traseului ne-am bucurat fiecare de cate o bautura racoritoare la restaurantul din mijlocul pădurii, unde am luat o pauza pentru a ne bucura ne împrejurimi.

Pe parcursul călătoriei noastre, am dat peste o biserica veche, care adăuga o notă de mistic în peisajul nostru. Acea oază de liniște ne-a oferit ocazia de a ne conecta cu istoria locului.

Pentru a completa experiența, parte din noi am fost la o pizzerie in care am luat o cină pe cinste.

Vezi mai mult aici.

Dacă nu vrei sa pierzi următoarea activitate GRASP a Hike, inscrie-te pe următorul formular: https://bit.ly/GRASPaHIKE01

GRASP a Drink și Picnic în Montjuic

 Acestea sunt doar niște momente din seara de marți 19 septembrie, de la ultimul Grasp a Drink. Cei ce au venit știu că au fost nenumărate momentele de zâmbete, socializare și distracție. Iar cei ce nu au putut ajunge… nu au niciun motiv să lipsească data viitoare :).

 A fost o seară relaxantă și “la înălțime” din toate punctele de vedere, pe care le-am condimentat cu nelipsitele copas 🍻, tapas🥙, momente cheie de networking și revederi cu oameni dragi.🫂

 Cât de bine ne-am simțit? Faptul ca am început evenimentul la un rooftop și am terminat seara într-un pub cool credem că spune foarte multe despre atmosfera și distracția de la GRASP💃🥳

 Octombrie se anunță cel puțin la fel de plin de evenimente😊❓️. Urmărește-ne în continuare!

Vezi mai mult aici.

Următoarele evenimente GRASP

GRASP a drink – 24/10

Marți 24 Octombrie te așteptăm într-un cocktail bar emblematic, în inima Eixample-ului, în care cei ce doresc pot juca biliard, snooker, sau fotbal de masă.

Ceilalţi se pot relaxa în compania unei băuturi sau a unor gustări, într-un separeu care va fi doar al nostru

○ Ora 19:30h

○ Snooker Bar https://maps.app.goo.gl/tc1KA5PpxLQgQHtr7

GRASP a Hike: La Tossa Plana de Lles

Venim cu următoarea drumetie GRASP a Hike.

🌄Vă invităm la o ruta pe varful muntelui La Tossa Plana de Lles (2.916 m)
🗓️Data: 29 octombrie
🏃🏻Distanta: 13 Km
🛝Desnivel Pozitiv / Negativ 996m
Dificultate: Medie
🚗 Masina: 2:16 ore din Paseig de Gracia până în parcarea refugiului Cap del Rec
https://g.co/kgs/mY15Ff

📍Planul de activități
Dimineața:
Întâlnirea cu participanții va avea loc în parcarea refugiului Cap de Rec, 25726 Lles de Cerdanya, Lleida la orele 9:45 și activitatea pornește la orele 10:00

Pe parcursul traseului:
Oprire pentru pauză de masă, cu o privire de ansamblu asupra peisajului.

La sfârșitul traseului:
Încheierea va fi la locul de pornire în jur de orele 17. (Ora expusă nu ia în calcul mersul la un bar/restaurant)

📌Recomandări:
-ghete sau adidasi trekking
-haine sport lejere
-bete de trekking (la alegere)
-apă și sandwiches
-rucsac

❗Este o drumetie ce nu este tecnica, deși cere un efort important, pentru cine nu este obținut cu muntele.

⁉️ In funcție de metrologia zilei, activitatea poate avea schimbări.

📋Înscrierile se fac pe acest formular 👉.https://bit.ly/GRASPaHIKE01
După completare va adăugăm in grupul de WhatsApp pentru organizare si pentru a oferii mai multe detalii.

📰Dacă vrei să afli mai multe despre proiectele noastre, poți citi newsletterul nostru de luna aceasta la următorul link https://barcelona.mygrasp.org/newsletter-octombrie2023/

Gala Caritabilă GRASP - 30/11

Mult așteptatul eveniment caritabil al GRASP Barcelona are deja dată și locație: 30 noiembrie, la restaurantul Transilvania.

Prima gală GRASP va însemna voie bună, mâncare tradițională, întâlniri cu persoane emblematice din comunitatea românească din Barcelona şi, evident, o cauză pe care o vom finanța împreună.

Deoarece educația este una din principalele valori ale GRASP, anul acesta am ales să susținem proiectul partenerilor noștri de la World Vision Romania, “Vreau în clasa a 9-a”, care işi propune să ajute elevi din mediul rural ce vor să își continue studiile, dar nu au mijloacele financiare necesare pentru a merge la liceu. Cu ajutorul vostru, vrem să contribuim măcar puțin la reducerea inegalităților de acces la învățământul superior, care există la ora actuală in România.

Pe parcursul evenimentului caritabil vom avea o cină festivă, invitați VIP, discursuri ale partenerilor și colaboratorilor GRASP, precum si un afterparty.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul nostru [ https://barcelona.mygrasp.org/gala-grasp-2023/ ]

Există 3 categorii de bilete, în funcție de suma pe care participanții doresc să o doneze, precum și posibilitatea unei donații libere.

Aşadar, coordonatele galei sunt:

📅 Joi 30 noiembrie

🕛 Ora 19:30

📌 Restaurant Transilvania

🤵🏻‍♂️👠 Dress code: Black tie

🍽 Meniul include aperitiv, fel principal și băutură

Te așteptăm să ni te alături pentru o seară memorabilă, în care să ne simțim minunat şi în care să aducem zâmbete pe buzele tinerilor care vor să își continue drumul educațional cu o nouă etap

Update GRASP 2023

 • GRASP a Hike își dorește să creeze un mediu informal prin care oamenii pasionați de natură să se poată cunoaște și organiza plimbări. Scopul este de a-și îmbunătății sănătatea și a creea prietenii durabile.
  • Deja cu opt ediții organizate în 2023, Florin reușește cu succes să surprindă participanții cu destinații inedite. Rămâi la curent cu ultimele evenimente completând formularul https://bit.ly/GRASPaHIKE01 .
 • GRASP a Drink este întâlnirea lunară a tinerilor profesioniști români din Barcelona. Evenimentul își propune să creeze o comunitate de profesioniști și prieteni.
  • Monica și Radu adoră să organizeze evenimente cât mai diverse pentru a atrage participanții gata de networking alături de noi. În următoarele GRASP a drink să nu fiți surprinși dacă o să anunțăm obsesiv Gală Caritabilă GRASP
 • Povești de succes continuă și abia așteptăm să vă inspirăm cu poveștile românilor din comunitate.
  • Selecția celor 4 persoane care vor participa ca și speakeri a fost făcută urmând ca în perioada iulie – august să programăm interviurile. Avem ca obiectiv lansarea primului interviu în iunie 2023. Din păcate din cauza programului personal, întâmpinăm o ușoară întârziere.
 • Newsletter GRASP Barcelona este un proiect strategic prin care dorim să fim mai aproape de comunitatea noastră. Ne dorim să trimitem un newsletter relevant cu știrile din comunitate și cu evenimentele GRASP în fiecare lună.
  • Continuăm cu inițiativa newsletterului și în anul 2023 vom avea newsletter în fiecare lună din 2023.
 • Microcomunitate Părinți Tineri este un segment din GRASP în cadrul căreia vom organiza evenimente de socializare și pentru părinții cu copii.
  • Dacă te interesează să ni te alături, te rugăm să ne scrii direct pe mail sau pe pagina de facebook/ linkedin. Momentan suntem în jur de 25 de tineri părinți în comunitate care se ajută și își oferă sfaturi la nevoie.
 • Microcomunitate Femei Profesioniste s-a născut din necesitatea unei comunități de femei care se susțin, inspiră și motivează.
  • În momentul de față se organizează o preselecție a membrilor pentru primul eveniment. O să fie momentan o micro comunitate bazată pe invitație, urmând ca ulterior să fie deschise evenimentele publicului larg.
 • Gala de caritate este un proiect care îmbină utilul cu plăcutul și se va desfășura la începutul lunii decembrie. Gala GRASP va fi de asemenea cel mai important dintre evenimentele de networking din 2023.
  • În sfârșit avem o dată, pe 30 noiembrie se organizează în Barcelona prima Gala de caritate GRASP.

 

Te-ar interesa să te implici ca și voluntar? Completează formularul de voluntar și te vom anunța în momentul în care deschidem o poziție de voluntar.

Știri comunitate

Nou consul al României la Barcelona

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan, a mulțumit consulului general de la Barcelona, Manuel Pleșa, la final de mandat, pentru colaborare și urează bun venit noului consul general, dna Sandra Gătejeanu. link

Cursuri de limba română la Barcelona

Școala Oficială de Limbi Străine Barcelona Drassanes oferă cursuri de limba romană pentru începători cu o durata de 60 de ore,  nivelurile A1.1 și A1.2, marți de la 16:30-18:30 (A1.1) și 18:30-20:30 (A1.2). Puteți găsi mai multe informații pe pagina web a școlii link

Via Transilvania castigă Citizen Engagement & Awareness-raising la prestigiosul Europa Nostra - European Commission Cultural Heritage Summit.

Via Transilvanica și-a asigurat glorios locul în analele istoriei culturale triumfând la prestigiosul Europa Nostra – Summit al Patrimoniului Cultural al Comisiei Europene! A obținut victoria cu CEL MAI MARE NUMĂR DE VOTURI PRIMIT VREODATĂ, Via Transilvanica este cel unul din cele mai importante proiecte de patrimoniu din Europa! Sursa RUF Link

Summitul Repatriot a avut loc la București și Constanța între 5-8 Octombrie

După 4 zile de lucrări ale Summitului Repatriot la care au participat peste 450 de antreprenori și manageri români din toată lumea a fost prezentate primele concluzii. Link

InfoCons, o inițiativă românească

InfoCons, sub conducerea lui Sorin Mierlea, Președintele Federației Asociațiilor de Consumatori din România, este o aplicație românească ce îi ajută pe consumatori să înțeleagă mai bine produsele pe care le achiziționează. Funcția sa de scanare furnizează informații esențiale despre aditivii alimentari, conținutul de sare, zahăr, valoarea calorică și prezența alergenilor în produse. Aceasta le permite consumatorilor să ia decizii mai informate în ceea ce privește achizițiile lor.

În plus, aplicația emite alerte conform standardelor Uniunii Europene pentru produse alimentare și non-alimentare, asigurându-se că utilizatorii sunt la curent cu respectarea de către fabricanți a cerințelor europene.

InfoCons nu se limitează doar la informații, ci oferă și o funcție rapidă de a contacta cu autoritățile locale oferind posibilitatea de a apela direct numere de urgență, indiferent în ce țară se află utilizatorul. Acest lucru garantează o reacție rapidă și eficientă, oferind consumatorilor o mai mare senzație de siguranță.

De asemenea, aplicația încurajează participarea activă a utilizatorilor, permițându-le să voteze produsele pe care le consumă. Această caracteristică nu numai că creează o comunitate de consumatori influentă, dar oferă și un feedback valoros despre produsele aflate pe piață.

Stand-up Comedy - Adi Bobo si Cristi Manolescu

Adună-ţi gaşca şi vino vineri 10 noiembrie la restaurantul românesc Transilvania să îi vezi pe Cristi – ce mi-ai pus pe tăviţă, mamă – Manolescu şi Adi Bobo, un comediant 100% bio, un povestitor desăvârşit care te va cuceri cu naturaleţea sa, de trei ori finalist iUmor dar n-a câştigat niciodată 🙂

Cel mai bun mod de a petrece seara de vineri cu o bere în faţă, la un show live de stand-up comedy.

Planuri pentru luna Octombrie in Barcelona

Secțiune în parteneriat cu Mapping Travel

Salut! Eu sunt Adriana.

Pe rețelele sociale mă găsești sub numele de Mapping Travel.
Locuiesc de peste 6 ani în Barcelona, îmi place să descopăr oraşul în fiecare zi un pic mai mult şi să împărtăşesc experienţele mele. Nu mă limitez la asta, Mapping Travel fiind și agenție de turism, specializată în închirierea de apartamente turistice aici.

În newsletter-ul GRASP voi publica lunar un articol cu informații turistice atent selectate și, de fiecare dată, verificate prin experiența personală.

Experiențe reale și recomandări pentru părinții cu copii mici

Luna aceasta am dorit să împărtășesc cu voi un articol destinat părinților cu copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 3 ani. Întrucât fac parte din această categorie, pot să vă asigur că activitățile pe care le voi prezenta sunt recent încercate și comparate. Le-am descoperit pentru că doream ceva mai mult decât o simplă plimbare în parc. Sper că vă vor inspira, și dacă da, vă invit să urmăriți pagina mea de instagram « mapping travel » și să îmi împărtășiți părerile voastre printr-un mesaj.

📍Stephy’s este o cafenea cu loc de joacă pentru copii. Aici se organizează și diverse ateliere pentru bebeluși și mămici. Noi am participat la o sesiune senzorială, unde copiii experimentează diverse texte, în funcție de tema aleasă în săptămâna respectivă. Alte ateliere disponibile sunt cele muzicale sau de “artă”, unde bebelușii descoperă culorile și cum le pot folosi.

Adresa: C/de Wellington, 88, 08018 Barcelona

Prețurile încep de la 15 euro/atelier sau se pot cumpăra pachete lunare, mai economice.

📍The Play House este un loc de joacă în cartierul Gracia, unde se organizează ateliere similare precum cele din locația anterioară. Aici, atelierele senzoriale au loc în grădina lor interioară. Noi am participat la clase de “Art & Messy Play” și au fost distractive. Locul pune la dispoziție și multe jucării, așa că plictiseala nu intervine deloc.

Adresa: C/del Dr Rizal, 18, 08006 Barcelona

Prețul este de 10 euro pe ora, activitățile având loc în fiecare zi de luni pana joi, in intervalul 16.00-18.00.

Luna aceasta am dorit să împărtășesc cu voi un articol destinat părinților cu copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 3 ani. Întrucât fac parte din această categorie, pot să vă asigur că activitățile pe care le voi prezenta sunt recent încercate și comparate. Le-am descoperit pentru că doream ceva mai mult decât o simplă plimbare în parc. Sper că vă vor inspira, și dacă da, vă invit să urmăriți pagina mea de instagram « mapping travel » și să îmi împărtășiți părerile voastre printr-un mesaj.

📍Stephy’s este o cafenea cu loc de joacă pentru copii. Aici se organizează și diverse ateliere pentru bebeluși și mămici. Noi am participat la o sesiune senzorială, unde copiii experimentează diverse texte, în funcție de tema aleasă în săptămâna respectivă. Alte ateliere disponibile sunt cele muzicale sau de “artă”, unde bebelușii descoperă culorile și cum le pot folosi.

Adresa: C/de Wellington, 88, 08018 Barcelona

Prețurile încep de la 15 euro/atelier sau se pot cumpăra pachete lunare, mai economice.

📍Probabil cunosti deja Gran Clariana, din zona Glories. Însă știai ca în zona sezlongurilor există și posibilitatea de a închiria jocuri și cărți? În plus, au umbrele de soare și măsuțe cu scaune pentru copii. Jucăriile sunt potrivite pentru copiii cu vârste între 10 luni și 3 ani. Totul este gratuit.

Dacă te interesează închirierea unui apartament în regim hotelier în Barcelona, mă poți contacta la info@mapping-travel.com. Dacă vrei sa imi urmărești activitatea în domeniul turistic, te astept pe Instagram, contul Mapping Travel. Agenția de Turism Mapping Travel are licența cu numărul 1851. Valabilitatea acesteia poate fi verificată aici: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/ .

Pe curând,
Echipa GRASP Barcelona

Vreau să mă implic!

Beneficiile și cerințele pentru un membru activ al organizației le vei afla aici și vei fi contactat de unul dintre colegi în cel mai scurt timp pentru a discuta motivația ta și felul în care putem colabora. Formular înscriere membru / voluntar

 

Grupul CU INIȚIATIVĂ – promovat de GRASP Barcelona:

Vrei să te înscrii pe grupul de whatsapp al românilor “Cu Inițiativă” din Barcelona? Ai în următorul document detalii despre cum o poți face și care este scopul grupului: Document detalii înscriere grup 

NEWSLETTER

Vrei să promovezi GRASP prietenilor tăi? Trimite-le formularul să se înscrie la newsletter (maxim un e-mail pe lună).