NEWSLETTER

BARCELONA – Februarie 2023

Martie 2023

NOI MEMBRII
Florin Neagu

Cine sunt eu?

Reziliența este un factor ce mă definește în tot ceea ce fac. Diferitele schimbări în viață mi-au arătat doar că mă pot adapta la orice nouă situație, încercând să îmi păstrez gândirea limpede, căci lucrurile se pot vedea din mai multe perspectiva. Sportul și dorința de a mă conecta cu natura fac parte din esența mea.

De ce te-ai înscris în GRASP?

Îmi place sa ajut și sunt sigur că aici pot pune “mi granito de arena”. Valorile și căldura familiară au fost lucrurile care m-au ajutat să fac pasul în spre a face parte din GRASP.

Csilla Erzsi

Cine sunt eu?

Am fost o “carieristă” convinsă, eram “fata de la asigurări”, ”domnișoara manager”, domnișoara de la televizor”, “domnișoara director” și cine știe ce apelative mai aveam, însă cel mai mult îmi place acesta: ”Mama lui Bubu”. Destinul a făcut să mă mut cu fiul meu în Barcelona și să o luăm de la zero cu viața, la propriu.

De ce te-ai înscris în GRASP?

…am cunoscut Grasp Barcelona, un ONG a cărei misiuni și valori sunt în concordanță cu ceea ce căutam și unde simt ca pot crește și împreună să aducem valoare comunității de români din Spania.

Radu Trascau

Cine sunt eu?

Din copilărie am știut că vreau să mă dedic la a face lumea mai bună. Comunicarea, deși e știință acreditată din același an în care s-au născut părinții mei, mi-a venit mănușă pentru a explora sensibilitatea pentru relațiile umane și cuvinte pe care am moștenit-o de la bunica. Sunt un profesionist de carieră și până acum mi-am atins toate obiectivele. Am învățat să visez ca un copil și să lupt pentru visurile mele ca un adult ce vrea să împlinească dorințe.

De ce te-ai înscris în GRASP?

În GRASP am găsit acea bucurie de a fi împreună, de a lupta pentru un obiectiv comun, de a învăța unii de la alții fără un interes ascuns. GRASP-ul pentru mine este acea parte de Românie care te face să te gândești că lucrurile se pot schimba și acasă, că tot ce am învățat fiecare trăind în străinătate se poate materializa în schimbări pentru cei pe care i-am lăsat în tara. Până vom schimba realitatea de acasă, GRASP Barcelona este o șansă pentru ca noi, comunitatea de români din Spania, să fim mai puternici, mai informați si sa devoltam un spirit civic.

GRASP A DRINK

Evenimentul "GRASP A DRINK" din 07/03/2023

În martie am organizat evenimentul într-o locație cu totul specială: Alice Garden -Grădina secretă din centrul Barcelonei, la doi pași de Piața Urquinaona. Locația este inspirată din – povestea Alice în țara minunilor. Este specializata în deserturi în special. Nu acceptă rezervări! Dacă sunteți curioși să vedeți atmosfera de la eveniment, puteți accesa câteva poze aici

URMATORUL PROIECT: GRASP A HIKE

GRASP A HIKE:

Este o drumetie in care o sa mergem pe jos si o sa vizitam mai multe cascade, dupa ce o sa ajungem la fata locului.

Data: 26 martie

Se realizeaza drumetia: 7 Gorgs

Distanta: 10 Km din parcare (2,30 ore in miscare / 4,30 ore in total)
+5 km din statia de tren Campdevanol (1 ora )

Masina: 1,25 ore

Tren: 2,10 ore din plaza Cataluña

Meterologie: max. 17º

Taxa intrare parc: 6€

Recomandari:
-ghete sau adidasi trekking
-haine sport lejere
-bete de trekking (la alegere)
-apa si mancare (in functie de necesitatile fiecaruia)
-rucsac
-ochelari, sapca si crema solara

Este o drumetie accesibila pentru toti iubitorii de natura. Pentru mai multe informatii, acceseaza aici.

Inscrierile se fac pe acest formular. După completare va contactam noi, pentru mai multe detalii și pentru confirmarea locului.

Proiecte GRASP 2023
  • GRASP a Hike își dorește să creeze un mediu familiar, unde oamenii pasionați de natură se pot cunoaște și impartasi bucuria plimbarilor impreuna. Scopul este sa ne mentinem sănătatea și sa creem prietenii durabile.
  • GRASP a Drink este întâlnirea lunară a tinerilor români din Barcelona. Evenimentul își propune să creeze o comunitate de profesioniști și prieteni, într-un mediu informal.
  • Povești de succes continuă… anul acesta ne bucurăm de suportul lui Radu Trascău, jurnalist cu experiență care ne va ajuta să dăm structură și profesionalism proiectului. Abia așteptăm să inspirăm comunitatea cu poveștile românilor din comunitate.
  • Newsletter GRASP Barcelona este un proiect strategic prin care dorim să fim mai aproape de comunitatea noastră. Ne dorim să trimitem un newsletter relevant cu știrile din comunitate și cu evenimentele GRASP în fiecare lună. 
  • Microcomunitate Părinți Tineri este o comunitate a părinților tineri din GRASP în cadrul căreia vom organiza evenimente de socializare și pentru părinții cu copii. 
  • Microcomunitate Femei Profesioniste s-a născut din necesitatea unei comunități de femei care se susțin, inspiră și motivează. 
  • Microcomunitate Public Speaking pentru cei care vor sa scape de frica de a vorbi in public, sau in fata unor persoane necunoscute. Acesta va fi un mediu sigur de dezvoltare personala si preofesionala care ne va ajuta sa ne dezvoltam abilitatile de comunicare, curaj si increderea in sine
  • Gala de caritate este o idee de proiect care îmbină utilul cu plăcutul. Gala GRASP o să fie de asemenea cel mai important dintre eveniment de networking din 2023.


    Te-ar interesa să te implici ca și voluntar? Completează formularul de voluntar și te vom anunța în momentul în care deschidem o poziție de voluntar.

Știri locale - Barcelona, Spania​
EVENIMENT

Din nou stand-up comedy la Barcelona?

Stand-up comediantul Bordea vine la Barcelona pe 1 aprilie la Hotel Barcelona Center. Cum îl prezinta ei: “Un show mai surprinzător decât prețul la motorină”. Bilete și detalii aici.

EVENIMENT

Cântecele românești au răsunat în Sagrada Familia

Duminica, 26 februarie 2023 a avut loc un concert de muzică bizantină și populară veche românească la Biserica spitalului Sant Pau din Barcelona.

Diseño sin título (11)
EVENIMENT

Noul nostru coleg a făcut un reportaj despre Casa Battlo

Vă invităm să urmăriți reportajul colegului nostru Radu Trăscău realizat pentru Antena3 – CNN Romania despre Casa Battlo.

PROMOVARE

Susțineți inițiativa colegilor de la DECLIC

Cred că toți avem un prieten care a căzut pradă jocurilor de noroc și pariurilor sportive. Colegii noștrii de la Declic au o campanie de promovare a unui proiect de lege ce interzice orice formă de publicitate la jocurile de noroc și pariuri. Mai multe detalii aici

INTERNSHIP

MAE oferă internship-uri neplătite în Spania

Internship-urile oferite de MAE în Spania reprezintă o oportunitate pentru cei care vor să dobândească experiență în domeniul relațiilor publice, deci dacă cunoști persoane interesate, pot să consulte pagina Ambasadei . GRASP dezaprobă însă inițiativa MAE de a oferi internship-uri neplătite în Spania. Considerăm că munca în cadrul unui internship nu trebuie sa fie pro-bono, indiferent de instituția care oferă aceasta oportunitate.

ACTIVITATE

Discounturi pentru a vizita Sagrada Familia

Știați că se poate vizita Sagrada Familia dacă vă aflați într-o situație de somaj? Pentru mai multe informații despre toate cazurile în care se acordă intrarea gratuită (inclusiv pentru slujba de dimineață) puteți vizita următoarea pagină.

FINANȚARE

Sesiunea de finanțare pentru ONG-uri din diaspora deschisă

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a lansat Sesiunea de finanțare nerambursabilă pentru anul 2023. Mai multe detalii aici.

ACTIVITATE

Uniunea Europeană impulsionează tinerii să călătorească

Cunoașteți persoane care au 18 ani și locuiesc legal într-unul dintre statele membre ale UE sau într-o țară terță asociată cu Erasmus+? Anunță-i că se pot înscrie pentru a descoperi Europa prin programul DiscoverEU. Pe 15 martie începe înscrierea pentru candidaturi! Mai multe detalii aici.

Vreau să mă implic!

Beneficiile și cerințele pentru un membru activ al organizației le vei afla aici și vei fi contactat de unul dintre colegi în cel mai scurt timp pentru a discuta motivația ta și felul în care putem colabora. Formular înscriere membru/ voluntar 

Grupul CU INIȚIATIVĂ – promovat de GRASP Barcelona:

Vrei să te înscrii pe grupul de whatsapp al românilor “Cu Inițiativă” din Barcelona? Ai în următorul document detalii despre cum o poți face și care este scopul grupului: Document detalii înscriere grup 

NEWSLETTER

 

Vrei să promovezi GRASP prietenilor tăi? Trimite-le formularul să se înscrie la newsletter (maxim un e-mail pe lună)