NEWSLETTER

BARCELONA – Februarie 2023

Mai 2023

În luna aprilie și începutul lunii mai probabil ați fost un pic saturați de evenimentele și promovarea GRASP a evenimentelor. Colegii noștrii sunt extrem de pasionați de cauzele și inițiativele pe care le susțin și vor să continue în același ritm, deci pregătiți-vă pentru mai multe evenimente sub egida GRASP Barcelona.

De aceea urmează primul eveniment dedicat micro comunității de părinți: Baby Beach Party, ce se va desfășura pe 18 iunie pe plaja din Badalona. De asemenea, pe 20 mai avem GRASP a hike din nou.

Mapping ne propune și luna aceasta o ieșire deosebită de o zi în provincia Girona.

Mai multe detalii despre evenimentele viitoare în secțiunea din newsletter.

Vă așteptăm în continuare alături de noi.

Cu drag,
GRASP Barcelona

Cele mai recente evenimente GRASP

GRASP a hike: Vilanova i la Geltrú - Sitges

Într-o frumoasă dimineață de primavara, grupul GRASP, pasionații de aventură și natură, s-au adunat pentru o drumeție inedită între padure și mare. Înarmați cu rucsacuri și determinare, am pornit în explorarea acestui fascinant tărâm al naturii.

Pe drum, ne-am îndreptat cu încredere prin pădurea înverzită, urmând marcajele traseului. Sunetul păsărilor și mirosul proaspăt de pini ne-au înviorat sufletele, iar spiritul nostru aventuros era în plină desfășurare.

La ieșirea din pădure, am fost întâmpinați de o panoramă spectaculoasă a mării. Priveliștea valurilor care se izbeau de țărm ne-a captivat privirea și ne-a făcut inima să tresalte de bucurie. Am coborât pe plajă și ne-am simțit mici în fața imensității apelor.

Am petrecut timp admirând peisajul marin și am savurat momentele de relaxare și camaraderie alături de prieteni.

Cu amintiri pline de bucurie și prietenie în suflet, ne-am întors în pădure, retrăind acele momente unice în mintea noastră. Am încheiat drumeția cu o senzație de satisfacție și împlinire, conștienți că natura ne-a oferit un cadou neprețuit prin această călătorie între două lumi minunate, padurea și marea.

Vezi postarea pe Facebook aici.

GRASP a Mic: Karaoke Night

La sfârșitul lunii trecute am dorit să vă testăm abilitățile de cântăreți, experimentând formatul de karaoke între membrii comunității.
Ne-am bucurat să vedem că ați urcat pe scenă atât de mulți, fie pentru momente solo, fie pentru duete, sau chiar formații constituite ad-hoc. Noi nu am provocat pe nimeni să cânte, toți invitații au preluat microfonul în mod voluntar.

Cum suntem o echipa, iar scopul Grasp a Mic a fost să colaborăm chiar și pe scenă, putem spune că participanții și-au coordonat foarte bine vocile (și mișcările). Iar dacă nu, cel puțin cu siguranță ne-am atins cel de-al doilea scop, și anume distracția:).

Am reușit nu doar să cântăm piese din repertoriul internațional, latino sau balade rock, ci și piese românești, la cererea publicului. Toate au sunat excelent în interpretarea voastră!

Videourile le-au păstrat participanții în mod individual și au completă libertate în a le împărtăși cui și unde doresc, însă noi dorim să păstrăm reputația tuturor:), așa că mai jos veți găsi doar pozele de la eveniment.

Vezi postarea pe Facebook aici.

Workshop: Scapă de frica de a vorbi în public

Cu entuziasm și nerăbdare, am dat startul evenimentului “Scapă de Frica de a Vorbi în Public”. Gazda noastră, Florin, și experta noastră în Public Speaking cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, Csilla, au început prezentând echipa GRASP Barcelona și membrii săi, captivând atenția participanților.

Prin combinarea teoriei cu multă practică, am avut oportunitatea de a învăța și exersa abilități esențiale pentru a vorbi în public. Am explorat importanța unei posturi corecte, a unei atitudini pozitive și a unui zâmbet autentic, care să transmită încredere și conectare cu audiența.

Un moment cheie al evenimentului a fost învățarea modului de a oferi feedback constructiv în limba română. Csilla, prin abordarea ei empatică și cunoștințele profunde, ne-a ghidat în a deveni capabili să oferim îndrumări valoroase și să susținem dezvoltarea celor din jur.

Cu toții am participat la un moment de improvizație captivant, unde am fost atenți și am demonstrat curajul de a ieși din zona noastră de confort. Plini de entuziasm și încrezători în propriile noastre capacități, am plecat hotărâți să începem cursurile de formare, pentru a ne dezvolta abilitățile de a vorbi în public.

Evenimentul “Scapă de Frica de a Vorbi în Public” ne-a umplut de energie și inspirație, motivându-ne să ne înfruntăm temerile și să devenim vorbitori în public încrezători. Echipa GRASP Barcelona, alături de gazda noastră Florin și trainerul Csilla, ne-au oferit suport și îndrumare prețioasă, creând un mediu sigur și empatic în care să ne dezvoltăm abilitățile de comunicare.

Vezi postarea pe Facebook aici.

Următoarele evenimente GRASP

GRASP a Hike - 20 Mai
💪🏼Venim cu a treia drumetie GRASP a Hike.
 
🌄Vă invităm la o rută preistorică din La Roca del Vallès + pădurea fermecată prin poteci și alte păduri incredibile – Serralada Litoral
 
🗓️Data: 20 mai
🏃🏻Distanta: 11 Km
🛝Desnivel Pozitiv / Negativ 322m
🚗 Coche: 46 min aprox. din Paseig de Gracia până în El Bosc de Ruscalleda
https://goo.gl/maps/c9qGDv5J8k9JqEDW9
 
📍Planul de activități
Dimineața:
Întâlnirea cu participanții va avea loc în Carrer Rocatomba, 5, 08430 La Roca del Vallès, Barcelona la orele 11:00 și activitatea pornește la orele 11:15
Pe parcursul traseului:
Oprire pentru pauză de masă, cu o privire de ansamblu asupra peisajului.
Înainte de sfârșit, mergem să bem / mâncăm la un bar / restaurant in zonă
La sfârșitul traseului:
Încheierea va fi la locul de pornire în jur de orele 16. (Ora expusă nu ia în calcul mersul la un bar/restaurant)

📌Recomandări:
-ghete sau adidasi trekking
-haine sport lejere
-bete de trekking (la alegere)
-apă și sandwiches
-rucsac
-ochelari, sapca si crema solara

👍🏼Este o drumetie accesibila pentru toți iubitorii de natura.

📋Înscrierile se fac pe acest formular 👉.https://bit.ly/GRASPaHIKE01

După completare va adăugăm in grupul de WhatsApp pentru organizare si pentru a oferii mai multe detalii.

https://fb.me/e/4aDBLKWVv

Baby Beach Party - 18 iunie

Baby Beach Party este un eveniment organizat pentru tinerii părinți și copiii lor. Acesta este o ocazie de a petrece timp în aer liber și de a se bucura de plajă. Evenimentul include activități distractive pentru copii, cum ar fi jocuri cu apă și nisip, precum și muzică și dans pentru adulți. De asemenea, există o varietate de alimente și băuturi disponibile pentru toți participanții.🏖️

 

Baby Beach Party este o oportunitate excelentă de networking pentru tinerii părinți. Aceștia pot întâlni alți părinți cu interese similare și pot face noi cunoștințe. De asemenea, evenimentul oferă oportunitatea de a întâlni profesioniști din domeniul parentingului și de a afla mai multe despre cele mai bune practici în creșterea copiilor.👨‍👩‍👧‍👦

 

Locatie: Badalona beach

Data: 18/06/2023

Ora: 9:30 am

Facebook event link: https://www.facebook.com/events/136148752688195

Telefon de contact: 622487458

Locatie Google Maps: https://goo.gl/maps/5osrEYomiKSisb3u8 

Update GRASP 2023

  • GRASP a Hike își dorește să creeze un mediu informal prin care oamenii pasionați de natură să se poată cunoaște și organiza plimbări. Scopul este de a-și îmbunătății sănătatea și a creea prietenii durabile. 
   • Deja cu două ediții organizate în 2023, Florin reușește cu succes să surprindă participanții cu destinații inedite. Următoarea ediție este organizată pe 20 mai.
  • GRASP a Drink este întâlnirea lunară a tinerilor profesioniști români din Barcelona. Evenimentul își propune să creeze o comunitate de profesioniști și prieteni.
   • GRASP a Mic a fost un adevărat succes și Monica este foarte încântată să organizeze evenimente cât mai diverse pentru a atrage participanții gata de networking alături de noi..
  • Povești de succes continuă și abia așteptăm să vă inspirăm cu poveștile românilor din comunitate.
   • Selecția celor 4 persoane care vor participa ca și speakeri a fost făcută urmând ca în perioada mai-iunie să programăm interviurile. Avem ca obiectiv lansarea primului interviu în iunie 2023.
  • Newsletter GRASP Barcelona este un proiect strategic prin care dorim să fim mai aproape de comunitatea noastră. Ne dorim să trimitem un newsletter relevant cu știrile din comunitate și cu evenimentele GRASP în fiecare lună. 
   • Continuăm cu inițiativa newsletterului și în anul 2023 vom avea newsletter în fiecare lună.
  • Microcomunitate Părinți Tineri este un segment din GRASP în cadrul căreia vom organiza evenimente de socializare și pentru părinții cu copii. 
   • Primul eveniment este deja anunțat pentru data de 18 iunie și avem la momentul actual 11 tinere cupluri care s-au alăturat inițiativei.
  • Microcomunitate Femei Profesioniste s-a născut din necesitatea unei comunități de femei care se susțin, inspiră și motivează. 
   • În momentul de față se organizează o preselecție a membrilor pentru primul eveniment. O să fie momentan o micro comunitate bazată pe invitație, urmând ca ulterior să fie deschise evenimentele publicului larg.
 • Microcomunitate Public Speaking vine din nevoia de a învăța să comunicăm eficient și de a trece de teama de vorbit în public și de a nu gresii. 
   • Primul eveniment de selecție a fost organizat pe 6 mai 2023. În funcție de feedback-ul vostru și selecție vor fi structurate și următoarele sesiuni, începând cu o noua sesiune de tip Open, probabil în decursul lunii iunie.
 • Gala de caritate este un proiect care îmbină utilul cu plăcutul și se va desfășura la începutul lunii decembrie. Gala GRASP  va fi de asemenea cel mai important dintre evenimentele de networking din 2023.
  • Veți afla mai multe despre eveniment în cursul lunii septembrie


Te-ar interesa să te implici ca și voluntar? Completează formularul de voluntar și te vom anunța în momentul în care deschidem o poziție de voluntar. 

 

Știri comunitate

Spania, renunțarea la cetățenia română. Când exact încetezi să mai fii român

Renunțarea la cetățenia română este un subiect în jurul căruia există o mare confuzie. Ce înseamnă să renunți la cetățenia română dacă ești român în Spania? Când renunți mai exact? Când nu mai ești român? Mai multe detalii aici.

Hisky va opera zboruri directe între București și Barcelona începând cu 3 iulie 2023

Primul zbor din București către Barcelona este programat pe 3 iulie, cu plecare de pe Aeroportul Otopeni la ora 17:40 și retur de pe aeroportul El Prat din Barcelona, la ora locală 20:55. Zborurile vor fi operate în sezonul vară-toamnă, cu trei frecvențe pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri. Mai multe detalii aici.

dgah

Românii din diaspora modernizează orașele natale.

În articolul menționat în comentarii de Panorama.ro se vorbește despre cum românii care au plecat să lucreze în străinătate s-au întors pentru a-și moderniza orașele natale pe baza țărilor în care și-au petrecut timpul. Suceava a fost transformată “pe modelul italian”. De ce Maramureș are urme ale Franței. În Bistrița Năsăud, bucăți din Spania. În Arad, firimituri din Germania. Articolul menționează că acest fenomen este fascinant și că trebuie să ne pregătim să vedem România cu alți ochi. Mai multe detalii aici.

DanAir va opera zboruri directe între București și Barcelona începând cu 3 iulie 2023

Dan Air va inaugura în iunie 2023 nu mai puțin de 12 rute regulate pe care le va opera de la începutul lunii iunie 2023 spre și dinspre cel mai mare aeroport din România. Mai multe detalii aici.

Biserica GPT

Inevitabilul s-a produs: a apărut și biserica online powerd by ChatGPT. Mai multe detalii aici.

Excursie de o zi, cu plecare din Barcelona

Secțiune în parteneriat cu Mapping Travel

Salut! Eu sunt Adriana.

Pe rețelele sociale mă găsești sub numele de Mapping Travel.
Locuiesc de peste 6 ani în Barcelona, îmi place să descopăr oraşul în fiecare zi un pic mai mult şi să împărtăşesc experienţele mele. Nu mă limitez la asta, Mapping Travel fiind și agenție de turism, specializată în închirierea de apartamente turistice aici.

În newsletter-ul GRASP voi publica lunar un articol cu informații turistice atent selectate și, de fiecare dată, verificate prin experiența personală.

În luna mai îți propun o excursie de o zi in provincia Girona! Va fi o zi plină și vei vizita 3 locuri cu un farmec aparte! Vrei să transformi această excursie într-o escapadă de weekend? Ramai în Girona și bucură-te de “Temps de Flors”, care se organizează în perioada 13 – 21 Mai.

Revenind la propunerea mea de traseu:

 • Prima oprire: Castellfollit de la Roca (distanța față de Barcelona: aproximativ 150km). Este cel mai mic sat din provincia Girona și al doilea cel mai mic din Catalunya. Este faimos pentru poziția sa “la înălțime”, fiind situat pe o stancă de bazalt cu o înălțime de peste 50m. Cele mai bune puncte de observație sunt Biserica San Salvador (din interiorul satului) & Podul Râului

Fluvia (din exterior, pentru a admira roca în toată splendoarea sa).

 • A doua oprire: Besalu (distanța față de Castellfollit de la Roca: 14 km; distanța față de Girona: 30km). Îți recomand o plimbare la pas, pe stradutele din Centrul Istoric și prin Placa de la Llibertat. Cu siguranță partea cea mai emblematică a orașului este podul său romanic, ce reprezintă și poarta de acces către cetatea Besalu.
 • Cea de-a treia oprire: Lacul Banyoles (distanța față de Besalu: 14km, in directia Girona). Este cel mai mare lac natural din Catalunya și locul perfect pentru a te bucura de cateva ore in natura. Peisajele sunt foarte frumoase și se pot face diverse activități în zonă, precum plimbări cu barca, închirierea de kayak sau o ruta de hiking de aproximativ 7km, ce înconjoară lacul.

Sper că te va inspira ideea mea! Te aștept pe contul meu de Instagram “Mapping Travel”, unde îmi poți lăsa feedback-ul tău printr-un mesaj și unde poți găsi și alte informații interesante de călătorie.

Dacă te interesează închirierea unui apartament în regim hotelier în Barcelona, mă poți contacta la info@mapping-travel.com. Dacă vrei sa imi urmărești activitatea în domeniul turistic, te astept pe Instagram, contul Mapping Travel. Agenția de Turism Mapping Travel are licența cu numărul 1851. Valabilitatea acesteia poate fi verificată aici: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/ .

Pe curând,

Echipa GRASP Barcelona

Vreau să mă implic!

Beneficiile și cerințele pentru un membru activ al organizației le vei afla aici și vei fi contactat de unul dintre colegi în cel mai scurt timp pentru a discuta motivația ta și felul în care putem colabora. Formular înscriere membru/ voluntar

 

Grupul CU INIȚIATIVĂ – promovat de GRASP Barcelona:

Vrei să te înscrii pe grupul de whatsapp al românilor “Cu Inițiativă” din Barcelona? Ai în următorul document detalii despre cum o poți face și care este scopul grupului: Document detalii înscriere grup 

NEWSLETTER

Vrei să promovezi GRASP prietenilor tăi? Trimite-le formularul să se înscrie la newsletter (maxim un e-mail pe lună)