NEWSLETTER

BARCELONA – Februarie 2023

Iunie 2023

Vara a început cu GRASP Barcelona 🙂

 

Încă o lună plină de evenimente în cadrul GRASP:

Baby beach party, primul eveniment din comunitatea de părinți GRASP Barcelona s-a desfășurat pe 18 iunie și ne-am bucurat de vreme și bună dispoziție pe Plaja din Badalona.
GRASP a cocktail (GRASP a drink) s-a desfășurat în prima marți din luna iunie am dat startul sezonului estival și ne-am adunat in grădina cocteleriei Torre Rosa. Am întâmpinat vara revăzând prieteni vechi, dar și cunoscând noi persoane din comunitate, în compania unui cocktail exotic sau a unei binemeritate beri reci.
GRASP Public Speaking continua și grupa formată continuă întâlnirile săptămânale și pe 16 iunie cursanții au avut plăcerea să participe la un curs despre inteligența emoțională.
GRASP a Hike va avea următorul eveniment la o casă rurală, o excursie de 2 zile în luna iunie.

Pentru mai multe detalii despre evenimentele viitoare și știri relevante din comunitate vă rugăm să citiți în continuare newsletterul.

Cu drag,
GRASP Barcelona

Cele mai recente evenimente GRASP

Baby Beach Party

O duminică de vară într-o zi înnorată, dar ne-a adus împreună bucuria copiilor de a petrece o zi la mare (și noi alături de ei). GRASP-eri noi și vechi s-au întâlnit și au putut să-și povestească experiența, să cunoască alți părinți și în același timp să creeze prietenii.

Sezonul estival este abia la început și abia așteptăm și următoarele evenimente. Acest proiect este un proiect de suflet al organizației care aduce părinții și copii din comunitatea românească din Barcelona alături.

Aici o poză cu o parte din grupul de la Baby Beach Party.

GRASP Public Speaking

In data de 16 Iunie 2023 a fost o seara cu totul deosebita!
Povestea celor opt săptămâni conține la fiecare ședința, momente educaționale.
Nu doar învățam cum sa vorbim in public tehnic, teoretic și practic ci facem si dezvoltare personala.
La fiecare întâlnire ne propunem sa avem momente / minute de educație, socializare si Leadership.
In prima parte a întâlnirii am avut o ora de curs mai apoi am avut momentul educațional Intitulat: Inteligenta emoțională.
Am avut un invitat special, trainer, coach si consultant in afaceri din Madrid. Radu Cristian este numele omului care a transformat sala de cursanți intr-o echipa de oameni veseli si bucuroși sa învețe , sa se dezvolte.
Mulțumim stimate domn pentru prezenta si pentru informațiile prețioase pe care le-ai împărtășit cu noi.
Mulțumim Rebeca pentru prăjituri.
Mulțumim tuturor pentru prezenta!
Seara sa încheiat cu un “Drink”:)

Vezi postarea pe Facebook aici.

GRASP a Cocktail

În prima marți din luna iunie am dat startul sezonului estival și ne-am adunat in grădina cocteleriei Torre Rosa. Am întâmpinat vara revăzând prieteni vechi, dar și cunoscând noi persoane din comunitate, în compania unui cocktail exotic sau a unei binemeritate beri reci.

Probabil a fost prima ediție Grasp a Drink în care am avut participanți din trei generații: noi – milenialii deja obișnuiți cu ieșirile – , părinți de-ai noștri aflați în vizită, precum și cele mai noi membre ale comunității, care au lăsat pentru câteva ore somnul din căruțul confortabil, pentru a se delecta cu lumea din jur.

Am stat la povești, ne-am pus la zi cu proiectele și, ca de obicei, ne-am atins scopurile principale: networking-ul și voia bună!

Cu ce am rămas după “Grasp a Cocktail”? Cu o seară fresh și liniștită în grădina cu palmieri, cu zâmbete și povești de viață spuse sorbind dintr-un mojito. Dar, poate cel mai important, cu faptul că la aceeași masă au stat persoane aflate de 20 de ani în Barcelona și persoane care abia au sosit de câteva luni în comunitate. Diversitatea a fost prezentă din nou în cadrul GRASP și asta nu poate decât să ne bucure.

Nu este nevoie să ne crezi pe cuvânt, poți doar să arunci o privire aici la pozele de la eveniment.

GRASP a Hike: Ruta preistorică

Cu toții așteptam cu nerăbdare drumetia organizată de Florin, dar prognoza meteo spunea că va ploua toată ziua. Cu toate acestea, norocul a fost de partea noastră și am avut o zi frumoasă. Într-o dimineață răcoroasă, am pornit în aventură pe ruta preistorică.

Eram un grup frumos, alcătuit din oameni pasionați de explorare și aventură. Pe parcursul călătoriei noastre, Daniela ne-a învățat cum să mergem pe scurtătura cea lungă, economisindu-ne timp și energie. Am admirat peisajele magnifice și am explorat vestigiile vechi ale trecutului, ceea ce a contribuit la o experiență frumoasă și memorabilă.

La sfârșitul călătoriei noastre pline de încântare și satisfacție, am ajuns într-un sat pitoresc. Ne-am oprit pentru a ne relaxa la o terasă primitoare. Înconjurați de atmosfera liniștită și peisajul fermecător, am savurat băuturi răcoritoare și am reflectat cu bucurie asupra unei experiențe frumoase și pline de amintiri de preț.

Vezi postarea pe Facebook aici.

Următoarele evenimente GRASP

Brunch la Lokal Bar (Micro-comunitatea de părinți) - 24 iunie

Sâmbătă ne bucurăm să invităm părinții cu copii și ceilalți membrii care vor să ni se alăture la un brunch la Lokal Bar (Restaurantul Adrianei și al lui Alex) pe data de 24 iunie la ora 11.

Dacă dorești să ne cunoști e o oportunitate excelentă, întâlnirea fiind într-un mediu informal și relaxat!

Adresa: Calle Bruc 118, 08009 Barcelona España
Data: 24 iunie
Ora: 11:00 – 13:00

Baby Beach Party - session II

Evenimentul baby beach party – session II se va desfășura în luna iulie, încă nu s-a decis data, dar dacă vrei să fii la curent cu evenimentele organizate în micro-comunitatea de părinți scrie-ne pe barcelona@mygrasp.org pentru a te a adăuga pe grupul intern de whatsapp. Următorul eveniment o să fie la Lokal

DATA: TBD
Locație: TBD

Update GRASP 2023

GRASP a Hike își dorește să creeze un mediu informal prin care oamenii pasionați de natură să se poată cunoaște și organiza plimbări. Scopul este de a-și îmbunătății sănătatea și a creea prietenii durabile.
     ○ Deja cu trei ediții organizate în 2023, Florin reușește cu succes să surprindă participanții cu destinații inedite.
GRASP a Drink este întâlnirea lunară a tinerilor profesioniști români din Barcelona. Evenimentul își propune să creeze o comunitate de profesioniști și prieteni.
     ○ După “Grasp a Cocktail”, ediția din iulie iși propune să vă surprindă din nou, pentru că vom fi în plină vară. Apoi vom lua o mică pauză pe durata lunii august. Monica și Radu adoră să organizeze evenimente cât mai diverse pentru a atrage participanții gata de networking alături de noi..
Povești de Succes continuă și abia așteptăm să vă inspirăm cu poveștile românilor din comunitate.
     ○ Selecția celor 4 persoane care vor participa ca și speakeri a fost făcută urmând ca în perioada mai-iunie să programăm interviurile. Avem ca obiectiv lansarea primului interviu în iunie 2023.
Newsletter GRASP Barcelona este un proiect strategic prin care dorim să fim mai aproape de comunitatea noastră. Ne dorim să trimitem un newsletter relevant cu știrile din comunitate și cu evenimentele GRASP în fiecare lună.
     ○ Continuăm cu inițiativa newsletterului și în anul 2023 vom avea newsletter în fiecare lună.
Microcomunitate Părinți Tineri este un segment din GRASP în cadrul căreia vom organiza evenimente de socializare și pentru părinții cu copii.
     ○ Primul eveniment a atras împreună 7 cupluri cu ai lor copii pe plaja din Badalona unde am petrecut o zi la malul mării. Următorul eveniment va fi un brunch la Lokal Bar pe 24 iunie.
Microcomunitate Femei Profesioniste s-a născut din necesitatea unei comunități de femei care se susțin, inspiră și motivează.
     ○ În momentul de față se organizează o preselecție a membrilor pentru primul eveniment. O să fie momentan o micro comunitate bazată pe invitație, urmând ca ulterior să fie deschise evenimentele publicului larg.
Microcomunitate Public Speaking vine din nevoia de a învăța să comunicăm eficient și de a trece de teama de vorbit în public și de a nu greși.
     ○ După evenimentul de selecție s-a organizat grupa care va petrece următoare 10 săptămâni în care își vor perfecționa skilurile de a vorbi în public.
Gala de Caritate este un proiect care îmbină utilul cu plăcutul și se va desfășura la începutul lunii decembrie. Gala GRASP va fi de asemenea cel mai important dintre evenimentele de networking din 2023.
     ○ Veți afla mai multe despre eveniment în cursul lunii septembrie

Te-ar interesa să te implici ca și voluntar? Completează formularul de voluntar și te vom anunța în momentul în care deschidem o poziție de voluntar. 

Știri comunitate

Se lansează concursul „Tineri ambasadori ai României”

Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe organizează, în perioada martie-iulie 2022, cea de-a treia ediție a concursului „Tineri ambasadori ai României” dedicat studenților și masteranzilor din țară și din străinătate. Tema ediției din acest an este 160 de ani de diplomație română modernă în viziunea tinerilor de astăzi. Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați linkul: https://viena.mae.ro/local-news/1601

Ambasada Romaniei în Spania are podcast

Puteți să ascultați podcastul ambasadei pe următorul canal: https://soundcloud.com/ambasadaromanieiinspania. Obiectivul podcastului este să reflecte starea actuală a relațiilor bilaterale la nivel interpersonal și diplomatic între Romania și Spania.

utrfu

Încep primele curse de pe aeroportul din Brașov

Din 15 iunie 2023, Dan Air va zbura de la aeroportul din Brașov spre opt destinații din șase țări europene, potrivit informațiilor BoardingPass. Este prima companie aeriană care anunță primele rute regulate spre și dinspre aeroportul brașovean. Mai multe detalii puteți găsi la următorul link.

Ion - primul consilier guvernamental AI

ION este o inițiativă tehnologică și de cercetare dezvoltată pro bono de către experți în inteligența artificială din România, în colaborare cu cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu. ION va reprezenta veriga lipsă a comunicării în timp real și adaptate secolului XXI dintre cetățeni și guvernanți, un sistem care va folosi inteligența artificială pentru a capta rapid și automat părerile românilor, pentru a face vocea lor auzită. Mai multe detalii aici: https://ion.gov.ro/cine-e-ion

Asociația RoCat organizează una din cele mai mari festivități pentru copii din diaspora

Asociația România Aproape și Asociația RoCat (Români în Catalonia) au organizat o zi plină de distracție și activități interactive: de la Zumba Kids la dansuri tradiționale românești, de la disco family la desene pe asfalt! Peste 200 de persoane au fost prezente.

Romania promovată ca alternativa la Barcelona prin TouristsGo.Ro

Supraturismul – o problemă reală pentru Barcelona și alte orașe mari din Europa, își poate găsi rezolvarea în România. Electric Castle a lansat „TouristsGo.Ro”, inițiativa prin care turiștii ce sufocă, în prezent, străzile din metropolă pot descoperi alternative la fel de interesante, la o distanță de doar 3 ore de zbor. Mai multe detalii aici.

Vizite gratuite la obiective din Barcelona!

Secțiune în parteneriat cu Mapping Travel

Salut! Eu sunt Adriana.

Pe rețelele sociale mă găsești sub numele de Mapping Travel.
Locuiesc de peste 6 ani în Barcelona, îmi place să descopăr oraşul în fiecare zi un pic mai mult şi să împărtăşesc experienţele mele. Nu mă limitez la asta, Mapping Travel fiind și agenție de turism, specializată în închirierea de apartamente turistice aici.

În newsletter-ul GRASP voi publica lunar un articol cu informații turistice atent selectate și, de fiecare dată, verificate prin experiența personală.

Probabil ești cu ochii pe articolul meu pentru că deseori îți place sa fii turist în orașul care locuiești. Poate prietenii sau familia te vizitează și îți dorești să îi surprinzi cu o informație pe care nu au gasit-o la prima căutare pe Google.
Astăzi îți voi recomanda câteva planuri pentru Barcelona, toate gratuite, fie ca vorbim de vizite la muzee, parcuri sau institutii. Luna viitoare voi completa lista și cu altele.

Ayuntamiento de Barcelona – Primăria orașului se poate vizita gratuit în fiecare duminică (în afară de duminicile care coincid cu o sărbătoare legală). Sunt organízate tururi ghidate după următorul program:
Catalana: 10.30, 11.30 si 12.30
Spaniola: 11.00 si 12.00
Engleza: 10.00

Mai multe detalii și aici: https://ajuntament.barcelona.cat/es/descubre-el-ayuntamiento-de-barcelona-por-dentro

MNAC – Muzeul Național de Arta al Catalunyei se poate vizita gratuit în fiecare sâmbătă după ora 15.00, dar și în prima duminică din fiecare luna. Este necesara rezervarea online, in prealabil, de pe site-ul oficial https://www.museunacional.cat/ca

Castell de Montjuic – O vizită pe dealul Montjuic poate fi o buna idee pentru o duminică nu foarte călduroasă. Castelul își deschide porțile gratuit în fiecare duminică după ora 15.00, iar în prima duminică din fiecare luna are intrarea gratuită toata ziua. Aici poți rezervare în avans intrarea: https://ajuntament.barcelona.cat/castelldemontjuic/es/la-visita/informacion-practica

Jardin Botanico – Daca tot am ajuns pe Montjuic, nu putem uita de Grădinile Botanice. Acestea pot fi vizitate gratuit în prima duminică din fiecare lună și după ora 15.00 în restul duminicilor. În cazul lor nu se practica rezervarea online în zilele cu gratuitate, accesul făcându-se în ordinea sosirii.

Dacă te interesează închirierea unui apartament în regim hotelier în Barcelona, mă poți contacta la info@mapping-travel.com. Dacă vrei sa imi urmărești activitatea în domeniul turistic, te astept pe Instagram, contul Mapping Travel. Agenția de Turism Mapping Travel are licența cu numărul 1851. Valabilitatea acesteia poate fi verificată aici: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/.

 

Pe curând,

Echipa GRASP Barcelona

Vreau să mă implic!

Beneficiile și cerințele pentru un membru activ al organizației le vei afla aici și vei fi contactat de unul dintre colegi în cel mai scurt timp pentru a discuta motivația ta și felul în care putem colabora. Formular înscriere membru / voluntar

 

Grupul CU INIȚIATIVĂ – promovat de GRASP Barcelona:

Vrei să te înscrii pe grupul de whatsapp al românilor “Cu Inițiativă” din Barcelona? Ai în următorul document detalii despre cum o poți face și care este scopul grupului: Document detalii înscriere grup 

NEWSLETTER

Vrei să promovezi GRASP prietenilor tăi? Trimite-le formularul să se înscrie la newsletter (maxim un e-mail pe lună).