NEWSLETTER

BARCELONA – Februarie 2023

Iulie 2023

O lună plină de activități pentru părinți, copii și pasionați de ieșiri în aer liber

Luna aceasta ne-am bucurat din plin de activități în aer liber. Am ieșit la plajă cu comunitatea de părinți, la hike la o casă rurală și de asemenea la brunch la prietenii noștri de la Lokal Bar. Am avut de asemenea prima întâlnire pentru pregătirea galei de caritate pe care o vom organiza spre sfârșitul anului și suntem nerăbdători să vă anunțăm toate detaliile în curând.

Pentru mai multe detalii despre evenimentele viitoare și știri relevante din comunitate vă rugăm să citiți în continuare newsletterul. 

Cu drag, 
GRASP Barcelona

Cele mai recente evenimente GRASP

Brunch la Lokal Bar - Micro-comunitatea parinti

O dimineață frumoasă am petrecut împreună cu micro-comunitatea de părinți la Lokal Bar unde ne-am bucurat de un brunch ca la carte. Alex și Adriana ne-au găzduit evenimentul și am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine, să povestim și să împărtășim experiențele personale într-un mediu liniștit și select.

De curând au deschis restaurantul și dimineața pentru brunch și vă recomandăm să îi vizitați pe Strada Bruc, 118, 08009 Barcelona la Lokal Bar. Alex și Adriana au oferit la final tuturor mamelor o sticlă de vin pentru acasă și toți ne-am bucurat de ospitalitatea și prietenia lor.

Drumeție la Casa rurală - GRASP a HIKE

În zilele de 1 și 2 iulie, am pornit într-o aventură montană alături de participanții GRASP a Hike.Ne-am instalat în căsuțele din camping, nerăbdători să descoperim frumusețea peisajelor montane.

În prima zi, am hotărât să explorăm El Mirador de la Creu del Codó, la o inaltime de 1529m. Am urcat pe poteci înguste, cu priveliști impresionante de-a lungul drumului. La El Mirador de la Creu del Codó am fost răsplătiți cu panorame uimitoare ale văilor și lacurilor din depărtare. La intoarcere, ne-am relaxat în piscină campingului, bucurandu-ne de soare și de adierea vântului rece.

Seara a venit și ne-am strâns cu toții în una din terasele casuțelor, sub cerul înstelat, unde au început jocurile de mimă. Râsetele se împrăștiau în aer, iar participanții încercau să ghicească mesajele și să creeze momente comice. Jocurile de mimă au continuat până târziu în noapte, aducând bucurie și amuzament în inimile aventurierilor.

În a doua zi, am plecat spre podul medieval și satul pitoresc din apropiere. Podul, cu arhitectura sa veche și misterioasă, ne-a transportat în timp. În timp ce treceam pe pod, am fost însoțiți de adierea vântului rece, care ne răsfira părul și ne dădea o senzație revigorantă.

După exploatarea podului medieval, am continuat spre sat unde am rătăcit prin labirintul străzilor, admirând arhitectura și simplitatea locului, unde ne-am bucurat de peisaje, vizitand biserica romanica și în final terasa restaurantului ce era înconjurată de copaci și ce ne oferea umbra lor, unde ne-am bucurat fiecare de mâncarea și băutura comandata. Ne-am întors în camping, unde am găsit alinare și veselie în piscină. Am înotat, ne-am relaxat și ne-am bucurat de lumina soarelui care se reflecta în apa limpede, ca într-un final sa ne indreptam fiecare spre casele noastre.

Dacă nu vrei sa pierzi următoarea activitate GRASP a Hike, inscrie-te pe următorul formular: https://bit.ly/GRASPaHIKE01

Baby Beach Party - Vol II

După succesul primei ediții ne-am hotărât să mai organizăm o ieșire la mare în care copii să se bucure de mare și de plajă. De data aceasta ne-am întâlnit într-o locație prietenoasă cu familiile la Plaja Llevant aproape de Forum și centrul comercial din Diagonal Mar, departe de aglomerația și turiștii din Barceloneta.

Părinții au servit și o pălincuță rece ca gheața și unii dintre părinți s-au oprit pentru o “mică” shaorma la fast-food-ul Spartan din Diagonal Mar, gestionat de niște conaționali.

Următoarele evenimente GRASP

GRASP a Hike + Kayak

💪🏼Venim cu a cincea drumetie GRASP a Hike.

🌄 Vă invităm la ruta: Palamós – Cala Margarita – Plaja Fosca – Cala S’Alquer – Plaja Castell (kayak) – Baraca lui Dali – Plaja Castell – Cala S’Alquer – La Fosca – Palamós

🗓️ Data: 5 august
🏃🏻Distanta: 5,5 km
🚗 Coche: 1:30 min. aprox. din Paseig de Gracia până în Palomós
https://goo.gl/maps/9fyUypSXwFE8GKzR8

📍Planul de activități

Întâlnirea cu participanții va avea loc în Carrer de Roqueta, 40, 17230 Palamós, Girona la orele 10:00 și activitatea pornește la orele 10:15

📄 Pe parcursul traseului:

Pornim din Palamós, ne îndreptam spre Plaja Fosca pentru a ne bucura de privește, in drum vizităm și Cala S’Alquer. Ajunși la Plaja Castell ne bucuram de kayak. Cu kayak-ul incepem la orele 12:00(?) unde o sa ne bucuram de 1 sau 2 ore de apă și vâslit.
Preturi kayak aici: https://kayakingcostabrava.com/lloguer-de-caiacs/
Facem o mica pauza de masa si ne îndreptăm spre Baraca lui Dali, de aici ne intoarcem pe unde am venit spre Plaja Focsa unde o sa ne bucuram de o băutură răcoritoare la plajă + o baie in mare si in final mergem spre masini in Palamós.

📌Recomandări:
-ghete sau adidasi trekking + șlapi
-haine sport lejere
-bete de trekking (la alegere)
-apă, sandwiches si fructe
-rucsac
-ochelari, șapcă, prosop si cremă solară
-costum de baie

👍🏼Este o drumetie accesibila pentru toți iubitorii de natura.

📋Înscrierile se fac pe acest formular 👉 https://bit.ly/GRASPaHIKE01
După completare va adăugăm in grupul de WhatsApp pentru organizare si pentru a oferii mai multe detalii.

Update GRASP 2023

 • GRASP a Hike își dorește să creeze un mediu informal prin care oamenii pasionați de natură să se poată cunoaște și organiza plimbări. Scopul este de a-și îmbunătății sănătatea și a creea prietenii durabile.
  • Deja cu patru ediții organizate în 2023, Florin reușește cu succes să surprindă participanții cu destinații inedite. Rămâi la curent cu ultimele evenimente completând formularul https://bit.ly/GRASPaHIKE01 .
 • GRASP a Drink este întâlnirea lunară a tinerilor profesioniști români din Barcelona. Evenimentul își propune să creeze o comunitate de profesioniști și prieteni.
  • După “Grasp a Cocktail”, ediția din iulie iși propune să vă surprindă din nou, pentru că vom fi în plină vară. Apoi vom lua o mică pauză pe durata lunii august. Monica și Radu adoră să organizeze evenimente cât mai diverse pentru a atrage participanții gata de networking alături de noi.
 • Povești de succes continuă și abia așteptăm să vă inspirăm cu poveștile românilor din comunitate.
  • Selecția celor 4 persoane care vor participa ca și speakeri a fost făcută urmând ca în perioada iulie – august să programăm interviurile. Avem ca obiectiv lansarea primului interviu în iunie 2023. Din păcate din cauza programului personal, întâmpinăm o ușoară întârziere.
 • Newsletter GRASP Barcelona este un proiect strategic prin care dorim să fim mai aproape de comunitatea noastră. Ne dorim să trimitem un newsletter relevant cu știrile din comunitate și cu evenimentele GRASP în fiecare lună.
  • Continuăm cu inițiativa newsletterului și în anul 2023 vom avea newsletter în fiecare lună din 2023.
 • Microcomunitate Părinți Tineri este un segment din GRASP în cadrul căreia vom organiza evenimente de socializare și pentru părinții cu copii.
  • Cu 2 evenimente în ultima lună: Brunch și ieșire la mare, micro-comunitatea de părinți devine din ce în ce mai coezivă. Abia așteptăm să organizăm și următoarele evenimente. Dacă te interesează să ni te alături, te rugăm să ne scrii direct pe mail sau pe pagina de facebook/ linkedin.
 • Microcomunitate Femei Profesioniste s-a născut din necesitatea unei comunități de femei care se susțin, inspiră și motivează.
  • În momentul de față se organizează o preselecție a membrilor pentru primul eveniment. O să fie momentan o micro comunitate bazată pe invitație, urmând ca ulterior să fie deschise evenimentele publicului larg.
 • Microcomunitate Public Speaking vine din nevoia de a învăța să comunicăm eficient și de a trece de teama de vorbit în public și de a nu greși.
  • Deși Csilla Erzsi a reușit să adune alături de ea un grup foarte frumos de persoane interesate de public speaking, am decis unilateral să încetăm colaborarea considerând că este un posibil conflict de interese între misiunea GRASP și formarea profesională a Csillei și al proiectelor pe care le are în desfășurare în prezent. Cu toate astea, o recomandăm cu căldura pe Csilla ca și speaker și trainer și în caz că sunteți interesați de subiect vă recomandăm să o contactați pe ea în privat.
 • Gala de caritate este un proiect care îmbină utilul cu plăcutul și se va desfășura la începutul lunii decembrie. Gala GRASP va fi de asemenea cel mai important dintre evenimentele de networking din 2023.
  • Veți afla mai multe despre eveniment în cursul lunii septembrie, sesiunea de început de proiect împreună cu echipa s-a desfășurat pe 11/07/2023.

 

Te-ar interesa să te implici ca și voluntar? Completează formularul de voluntar și te vom anunța în momentul în care deschidem o poziție de voluntar.

Știri comunitate

Elevii români din Barcelona premiați de părintele Aurel Bunda

Elevii romani din Barcelona, care au terminat Bacalaureatul și au susținut examenul de Selectividad, au fost premiați de părintele Aurel Bunda la Parohia Ortodoxă Sf. Gheorghe din Barcelona, Catalunya. Îi felicitam și noi și le urăm mult succes în drumul pe care și l-a ales fiecare. (cc Ani Dumitru).

Ambasada României din Spania are peste 100.000 de urmăritori

“Această comunitate virtuală este o dovadă a legăturii puternice dintre românii din Spania și Ambasada României la Madrid. Ne bucurăm să putem fi alături de voi și să vă oferim suportul și informațiile de care aveți nevoie.

Vă mulțumim pentru că ne susțineți în misiunea noastră de a promova interesele României. Sperăm să vă putem oferi în continuare informații utile și interesante și să fim mereu alături de voi. Împreună creștem comunitatea noastră virtuală! Să ne unească pe toții ideea de bine!” (cc. Ambasada României din Madrid) https://www.facebook.com/ambasada.madrid

Goran Bregovici la Festivalul din Pedralbes (Pentru iubitorii de muzică balcanică)

Recunoscut la nivel internațional pentru că este autorul coloanelor sonore pentru mai multe filme de renume mondial, Bregović este unul dintre cei mai importanți compozitori din regiunea balcanică. Producția sa combină sunete ale folclorului tradițional cu rock, muzică bulgară și alte stiluri muzicale. Tocmai asta îl face un compozitor atât de diferit și special. Muzicianul Goran Bregovic continuă cu odiseea sa particulară balcanică recuperând, împreună cu orchestra sa muzica balcanică originală. Link

România primul loc în Europa, locul patru mondial la IMO din Japonia.

🥇 „Cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 puncte plasează România pe cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani, fiind depășită doar de China, Statele Unite ale Americii și Coreea!” – a spus Ministerul Educației din România pe Facebook. Link (cc. Romanian United Fund)

ADMITERE 2023 - 2024 || ROMÂNII DE PRETUTINDENI

Ministerul Educației a publicat metodologia de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul preuniversitar și superior de stat din România.

Pentru învățământul preuniversitar, înscrierea online a candidaților se realizează în perioada 10 – 17 iulie 2023. Informații complete privind procedura de admitere poate fi consultată aici: https://www.edu.ro/romanii-de-pretutindeni.

Seminare web organizate de ANAF în luna iulie 2023

Agenția Națională de Administrare Fiscală organizează două seminare web pe tema Stabilirea rezidenței fiscale a persoanelor fizice la sosirea în/plecarea din România, respectiv Impozitul pe veniturile obținute din România de nerezidenți, sesiuni la care pot participa persoanele fizice stabilite în străinătate.

Sesiunile vor avea loc în luna iulie, la următoarele date: 14.07.2023 – ora 12.00, 20.07.2023, ora 12.00, 27.07.2023, ora 12.00

Zilele Chișinăului la Barcelona

Primăria Municipiului Chișinău, în colaborare cu Asociația VIS și diaspora din Spania, au organizat pe 9 iulie 2023, „Zilele Chișinăului la Barcelona”, un eveniment festiv de promovare a culturii și tradițiilor naționale, precum și a capitalei Republicii Moldova. Startul evenimentului a fost dat la ora 18:00, în Piața Virrei Amat din cartierul Nou Barris și a avut invitați speciali Formația „Zdob și Zdub” și frații Vasile și Vitalie Advahov. Link

dfgfdgd

Articol David Popovici in El Pais

Publicația spaniolă El País lansează invitația de a-l cunoaște mai bine pe David Popovici, considerat cel mai rapid înotător din lume, chiar la el acasă, în România. Autorul articolului menționează că actualul deținător al recordului la 100 m liber, românul în vârstă de 18 ani este considerat a fi vedeta următoarelor Campionate Mondiale, care vor avea loc în Japonia, începând cu 14 iulie. De asemenea, este de așteptat că va câștiga două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Pentru mai multe detalii, vă recomandăm articolul publicat în data de 9 iulie de El Pais:

Visitamos en su guarida de Rumania a David Popovici, el nadador más rápido del mundo | EL PAÍS Semanal | EL PAÍS (https://elpais.com/eps/2023-07-09/visitamos-en-su-guarida-de-rumania-a-david-popovici-el-nadador-mas-rapido-del-mundo.html ) (cc. Ambasada României din Spania)

Cel mai lung pod suspendat din Uniunea Europeană în România

România a inaugurat în prezența Președintelui Klaus Iohannis, a Primului Ministru Marcel Ciolacu, a Președintelui Senatului Nicolae Ciucă și a Comisarului European pentru Transport Adina Vălean, al treilea cel mai lung pod suspendat din Uniunea Europeană. Investiția, care se ridică la 540 de milioane de euro, a fost finanțată în proporție de 85% din fonduri europene. Cu o lungime de 1,9 kilometri și peste 20 de kilometri noi de drumuri naționale, contrucția reprezintă una dintre cele mai mari investiții realizate în infrastructura rutieră din România, după anul 1989.

Presa spaniolă prezintă pe larg detalii de la acest eveniment și pentru mai multe informații vă semnalăm un articol din ziarul elDiario.es https://www.eldiario.es/economia/inaugurado-rumania-tercer-puente-colgante-union-europea_1_10356496.html

Vizite gratuite la obiective din Barcelona!

Secțiune în parteneriat cu Mapping Travel

Salut! Eu sunt Adriana.

Pe rețelele sociale mă găsești sub numele de Mapping Travel.
Locuiesc de peste 6 ani în Barcelona, îmi place să descopăr oraşul în fiecare zi un pic mai mult şi să împărtăşesc experienţele mele. Nu mă limitez la asta, Mapping Travel fiind și agenție de turism, specializată în închirierea de apartamente turistice aici.

În newsletter-ul GRASP voi publica lunar un articol cu informații turistice atent selectate și, de fiecare dată, verificate prin experiența personală.

Luna aceasta Adriana și Alex sunt în vacanță pentru o lună în Italia. Din păcate asta înseamnă că nu avem tips-uri pentru obiective din Barcelona în Newsletter. Totuși, în caz că sunteți interesați de cum se desfășoară o excursie cu campervanul în Italia, vă invităm să o urmăriți pe instagram https://www.instagram.com/mapping_travel/, unde Adriana postează zilnic updateuri din excursie.

Dacă te interesează închirierea unui apartament în regim hotelier în Barcelona, mă poți contacta la info@mapping-travel.com. Dacă vrei sa imi urmărești activitatea în domeniul turistic, te astept pe Instagram, contul Mapping Travel. Agenția de Turism Mapping Travel are licența cu numărul 1851. Valabilitatea acesteia poate fi verificată aici: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/.

Pe curând,
Echipa GRASP Barcelona

Vreau să mă implic!

Beneficiile și cerințele pentru un membru activ al organizației le vei afla aici și vei fi contactat de unul dintre colegi în cel mai scurt timp pentru a discuta motivația ta și felul în care putem colabora. Formular înscriere membru / voluntar

 

Grupul CU INIȚIATIVĂ – promovat de GRASP Barcelona:

Vrei să te înscrii pe grupul de whatsapp al românilor “Cu Inițiativă” din Barcelona? Ai în următorul document detalii despre cum o poți face și care este scopul grupului: Document detalii înscriere grup 

NEWSLETTER

Vrei să promovezi GRASP prietenilor tăi? Trimite-le formularul să se înscrie la newsletter (maxim un e-mail pe lună).