NEWSLETTER

BARCELONA – Februarie 2023

August 2023

Vară cu activități în aer liber

Luna trecută ne-am bucurat împreuna de vremea excelentă și am făcut activități în aer liber printre care: GRASP a Hike + Kayak și picnicul din Montjuic. La ambele activități ne-am bucurat într-o atmosferă prietenoasă de vremea bună și o companie frumoasă. Pentru mai multe detalii despre evenimentele organizate vă rugăm să citiți în continuare.

Abia așteptăm să anunțăm mai multe evenimente curând!  

Cu drag, 
GRASP Barcelona

Cele mai recente evenimente GRASP

GRASP a Hike + Kayak

După o perioada caniculara pe care am traversat-o, în aceasta vara de 5 august, componenții grupului GRASP a Hike au pornit într-o drumeție organizată pe Costa Brava, hotarati sa descoperim natura din acele locuri ce avea sa le ofere.

Pe parcursul aventurii lor, au făcut o oprire speciala pentru a vizita celebra cabana a artistului Salvador Dali, un loc plin de mister si inspiratie.

Peisajul caracteristic al regiunii Costa Brava, cu case de poveste, a fost o sursa continua de incantare pentru vizitatori, cei care am participat la activitatea GRASP a Hike ne-am simțit ca într-un basm adevărat, plimbandu-ne printre cladirile fermecătoare.

Apa cristalina a marii ia atras pe toti, așa ca ne-am închiriat kayak-uri pentru a naviga pe valurile marii. Cu mult entuziasm, am vaslit prin ape, simțind adierea brizei și razele soarelui.

Facand o pauza scurta pauza într-un mic golfulet, am coborat din kayak-uri și ne-am aventurat in apa limpede, descoperind cu bucurie viețuitoarele de pe fundul marii, care au fost ca un spectacol viu al naturii.

Râsetele și veselia au fost nelipsite pe toata durata drumeției, creand o atmosfera plina de voie buna si prietenie adevarata.

La finalul aventurii, ne-am retras la un restaurant de pe faleza din Costa Brava, unde am savurat o băutura rece, rasfatandu-ne cu peisajul fermecător al marii cu zâmbetele pe fete, știind ca am trăit împreună o experienta de neuitat.

Dacă nu vrei sa pierzi următoarea activitate GRASP a Hike, inscrie-te pe următorul formular: https://bit.ly/GRASPaHIKE01

GRASP a Drink și Picnic în Montjuic

La finalul lunii iulie, GRASP a Drink a avut o ediție specială de picnic. Locația aleasă, una dintre grădinile parcului Montjuic, a fost selectată pentru a oferi participanților posibilitatea de a ajunge cu ușurință și, în același timp, de a se bucura de o priveliște panoramică asupra întregului oraș.

Preparatele aduse de către participanți au fost vedetele serii, mai ales că mulți dintre cei prezenți s-au întrecut în a aduce dulciuri făcute în casă. De asemenea, ne-am bucurat de o limonadă tradițională preparată de una dintre participante, și am avut parte și de o socată foarte răcoritoare.

Nu au lipsit nici jocurile; cei mai competitivi dintre participanți s-au adunat pe pături pentru o partidă de Măscărici (o variantă mai frumos desenată a jocului Păcălici, care a stârnit curiozitatea multora). Cei care nu au jucat cărți au stat ascunși printre biciclete și cărucioare de bebeluși sau în hamac, atracția serii, mai ales când orașul a fost inundat de mii de luminițe.

Despre picnic ar fi multe de spus, iar cuvintele nu ar fi suficiente pentru a descrie atmosfera de vacanță. Cu toate acestea, fără a rămâne prinși prea mult în amintirea acestui picnic, propunem sincer și clar să repetăm experiența într-o viitoare ediție GRASP a Drink.

Următoarele evenimente GRASP

GRASP a Hike + Kayak

💪🏼Venim cu a șasea drumetie, GRASP a Hike + Kayak.

🌄 Vă invităm la ruta: Vilanova i la Geltrú – La Cucanya – Cubelles – Cunit – Cubelles – La Cucanya – Vilanova i la Geltrú

🗓️ Data: 26 august
🏃🏻Distanta: 18 km
🚂 Tren: 50 min. aprox. din Passeig de Gracia până în Vilanova i la Geltrú
https://goo.gl/maps/uEWQoeS87uommgzH7

📍Planul de activități

🔸Întâlnirea cu participanții va avea loc în stația (ieșirea din spate) din Vilanova i la Geltrú la orele 10:00 și activitatea pornește la orele 10:15
🔸Traseul este dus-întors
Oprire pentru pauză de masă, cu o privire de ansamblu asupra peisajului.
🔸Kayak
Încheierea va avea loc unde ne-am întâlnit în jur de orele 16 aprox.
Pentru mai multe infomatii despre kayak aici: https://g.co/kgs/LLtKUb

☝Pentru cei care vor pleca din Barcelona va recomandam sa luati trenul din Passeig de Gràcia la ora 09:09 directia Vilanova i la Geltrú sau Sant Vicenç de Calders care ajunge in Vilanova i la Geltrú la 9:59.
Se poate cumpara un bilet dus intors ce costa în jur de 10€ sau se poate lua abonamentul subvenționat de stat tot la 10€.
Trenurile pot avea o frecvență redusă sambata, așa că recomandăm să vă informați bine cu programul trenurilor.

📌Recomandări:
-adidasi + șlapi
-haine sport lejere
-bețe de trekking (la alegere)
-apă, sandwiches și fructe
-rucsac
-ochelari, șapcă, prosop și cremă solară
-costum de baie

📋Înscrierile se fac pe acest formular 👉.https://bit.ly/GRASPaHIKE01
După completare va adăugăm in grupul de WhatsApp cu câteva zile înainte de activitate, pentru organizare și pentru a oferii mai multe detalii.

📰Dacă vrei să afli mai multe despre proiectele noastre, poți citi newsletterul nostru de luna aceasta la următorul link https://barcelona.mygrasp.org/newsletter-august2023/

Update GRASP 2023

 • GRASP a Hike își dorește să creeze un mediu informal prin care oamenii pasionați de natură să se poată cunoaște și organiza plimbări. Scopul este de a-și îmbunătății sănătatea și a creea prietenii durabile.
  • Deja cu șase ediții organizate în 2023, Florin reușește cu succes să surprindă participanții cu destinații inedite. Rămâi la curent cu ultimele evenimente completând formularul https://bit.ly/GRASPaHIKE01 .
 • GRASP a Drink este întâlnirea lunară a tinerilor profesioniști români din Barcelona. Evenimentul își propune să creeze o comunitate de profesioniști și prieteni.
  • După “Grasp a Picnic”, GRASP a drink va lua o mică pauză pe durata lunii august. Monica și Radu adoră să organizeze evenimente cât mai diverse pentru a atrage participanții gata de networking alături de noi..
 • Povești de succes continuă și abia așteptăm să vă inspirăm cu poveștile românilor din comunitate.
  • Selecția celor 4 persoane care vor participa ca și speakeri a fost făcută urmând ca în perioada iulie – august să programăm interviurile. Avem ca obiectiv lansarea primului interviu în iunie 2023. Din păcate din cauza programului personal, întâmpinăm o ușoară întârziere.
 • Newsletter GRASP Barcelona este un proiect strategic prin care dorim să fim mai aproape de comunitatea noastră. Ne dorim să trimitem un newsletter relevant cu știrile din comunitate și cu evenimentele GRASP în fiecare lună.
  • Continuăm cu inițiativa newsletterului și în anul 2023 vom avea newsletter în fiecare lună din 2023.
 • Microcomunitate Părinți Tineri este un segment din GRASP în cadrul căreia vom organiza evenimente de socializare și pentru părinții cu copii.
  • Cu 2 evenimente în ultima lună: Brunch și ieșire la mare, micro-comunitatea de părinți devine din ce în ce mai coezivă. Abia așteptăm să organizăm și următoarele evenimente. Dacă te interesează să ni te alături, te rugăm să ne scrii direct pe mail sau pe pagina de facebook/ linkedin.
 • Microcomunitate Femei Profesioniste s-a născut din necesitatea unei comunități de femei care se susțin, inspiră și motivează.
  • În momentul de față se organizează o preselecție a membrilor pentru primul eveniment. O să fie momentan o micro comunitate bazată pe invitație, urmând ca ulterior să fie deschise evenimentele publicului larg.
 • Gala de caritate este un proiect care îmbină utilul cu plăcutul și se va desfășura la începutul lunii decembrie. Gala GRASP va fi de asemenea cel mai important dintre evenimentele de networking din 2023.
  • Veți afla mai multe despre eveniment în cursul lunii septembrie, sesiunea de început de proiect împreună cu echipa s-a desfășurat pe 11/07/2023.

Te-ar interesa să te implici ca și voluntar? Completează formularul de voluntar și te vom anunța în momentul în care deschidem o poziție de voluntar.

Știri comunitate

Fără intermediari pentru servicii consulare

Ambasada României în Spania anunță că toate tramitele consulare se desfașoară prin intermediul econsulat.ro.  “Atenționăm cetățenii români că se expun unor riscuri serioase atunci când își cedează datele personale (nume, prenume, data nașterii, codul numeric personal (CNP), email, parole etc.) unor firme sau persoane fizice neautorizate să prelucreze aceste date în conformitate cu regulamentul GDPR.” – Ambasada României. link

Pensie din România pentru rezidenții în Spania

#ȘtiațiCă în cazul în care locuiți și primiți în #Spania o pensie plătită de către statul român, aveți obligația să transmiteți către Casa Teritorială de Pensii un certificat de viață? Documentul se transmite anual, până cel târziu la data de 𝟑𝟏 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞. – Ambasada României în Spania . link

𝐃𝐞𝐬𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐚 𝐦𝐚𝐠𝐢𝐚 𝐭𝐨𝐚𝐦𝐧𝐞𝐢 𝐚𝐥𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 RoCat!

RoCat (Asociația Românilor din CatalunIa) anunță cea de-a 2-a ediție a evenimentului “𝑻𝒐𝒂𝒎𝒏𝒂 𝒄𝒐𝒑𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓”, eveniment care promite să aducă zâmbete și conexiuni puternice în rândul comunității noastre românești din Catalunia!

RoCat organizeaza cursuri de dansuri românești

Începând cu data de 4 SEPTEMBRIE 2023 în fiecare Luni de la ora 17:30 la “Casal de les Escodines (Manresa) ” invităm la joc toți copiii dansatori!🤗Vârsta minima 3 ani! Pentru detalii și înscrieri: 677796333!

Planuri pentru luna August in Barcelona

Secțiune în parteneriat cu Mapping Travel

Salut! Eu sunt Adriana.

Pe rețelele sociale mă găsești sub numele de Mapping Travel.
Locuiesc de peste 6 ani în Barcelona, îmi place să descopăr oraşul în fiecare zi un pic mai mult şi să împărtăşesc experienţele mele. Nu mă limitez la asta, Mapping Travel fiind și agenție de turism, specializată în închirierea de apartamente turistice aici.

În newsletter-ul GRASP voi publica lunar un articol cu informații turistice atent selectate și, de fiecare dată, verificate prin experiența personală.

Luna August nu s-a încheiat! Dacă ești în Barcelona, poate te interesează una dintre propunerile mele:

📍Fiestas de Gracia (15-21 August, cartierul Gracia)

Este un eveniment foarte așteptat în fiecare an și reprezintă sărbatoarea cartierului. Majoritatea străzilor vor fi decorate, fiecare într-un stil unic. Ocazia perfectă pentru a cunoaște mai bine această zonă.

🎟️ Acces gratuit

📍Noches en Vivo (2 August – 3 Septembrie, Poble Espanyol)

Muzică live în Poble Espanyol (blues, rock, opera sau rumba) cu o ofertă gastronomică pe masura.

🎟️ Bilete începând cu 12 euro

📍Fiestas de Sants (19-27 August, cartierul Sants)

Străzi decorate și concerte. Un eveniment mai puțin faimos și în același timp mai puțin aglomerat decât sărbătoarea cartierului Gracia.

🎟️ Acces gratuit

📍Yoga en el Grec (în fiecare duminică, Teatre Grec de Barcelona)

Sesiuni de Yoga în aer liber, cu muzica live! Locația este unul dintre cele mai frumoase spații din Barcelona: Teatre Grec. Trebuie sa veniți cu haine comode și salteluta de yoga. Se pot face rezervari în prealabil pe site-ul Momoyoga (https://www.momoyoga.com/somayogabcn/schedule)

🎟️ Bilete de intrare: 15 euro

📍Diverse evenimente cu muzica live și super priveliști se organizează des în multe dintre rooftop-urile din oraș. Pentru program și acces poți verifica și pe Eventbrite: https://www.eventbrite.com/d/spain–barcelona/rooftop/

Dacă te interesează închirierea unui apartament în regim hotelier în Barcelona, mă poți contacta la info@mapping-travel.com. Dacă vrei sa imi urmărești activitatea în domeniul turistic, te astept pe Instagram, contul Mapping Travel. Agenția de Turism Mapping Travel are licența cu numărul 1851. Valabilitatea acesteia poate fi verificată aici: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/ .

Pe curând,
Echipa GRASP Barcelona

Vreau să mă implic!

Beneficiile și cerințele pentru un membru activ al organizației le vei afla aici și vei fi contactat de unul dintre colegi în cel mai scurt timp pentru a discuta motivația ta și felul în care putem colabora. Formular înscriere membru / voluntar

 

Grupul CU INIȚIATIVĂ – promovat de GRASP Barcelona:

Vrei să te înscrii pe grupul de whatsapp al românilor “Cu Inițiativă” din Barcelona? Ai în următorul document detalii despre cum o poți face și care este scopul grupului: Document detalii înscriere grup 

NEWSLETTER

Vrei să promovezi GRASP prietenilor tăi? Trimite-le formularul să se înscrie la newsletter (maxim un e-mail pe lună).