NEWSLETTER

BARCELONA – Februarie 2023

Aprilie 2023

O Lună Plină De Evenimente: GRASP A Mic, GRASP A Hike & Public Speaking!

Pregătiți-vă pentru o lună plină de evenimente GRASP Barcelona! Vom avea de toate pentru toți: evenimente de socializare la un cocktail/ karaoke, evenimente în aer liber în care ne putem cunoaşte, și creea prietenii durabile şi evenimente de public speaking, prin intermediul cărora putem scăpa de frica de a vorbi în public. 

Stai alături de noi și adaugă în agendă următoarele date: 25 aprilie (Karaoke Night – GRASP a Mic), 22 aprilie (GRASP a Hike), 6 mai (Eveniment Public Speaking) ! Mai jos poți găsi toate detaliile în funcție de evenimentul care te interesează. 

De asemenea, începând cu această ediție a newsletterului, vom avea o secțiune în parteneriat cu Mapping Travel despre activități de făcut în Barcelona și împrejurimi. Mapping oferă informații utile și servicii de cazare în Barcelona și puteți afla mai multe despre ei la următoarea adresa https://mapping-travel.com/.

O lună frumoasă în continuare și rămâneți alături de noi pentru ultimele știri din comunitatea GRASP și comunitatea românească din Barcelona! 

Cel mai recent eveniment GRASP

GRASP a hike: 7 Gorgs

Într-o frumoasă zi de primăvară, ne-am hotărât să organizam o drumeție. Am ales o rută de dificultate ușoară și am plecat împreună cu membrii GRASP în aventură.

În timpul drumului, am avut parte de priveliști uimitoare, de cele 7 cascade cu apa cristalina și păsări cântând în aerul proaspăt din pădure. Uneori, terenul era accidentat, dar priveliștea a fost cu adevărat spectaculoasă.

Pe parcursul drumeției, ne-am cunoscut mai bine, am avut conversații frumoase, am făcut câteva pauze pentru a ne odihni și a admira peisajul. Am savurat gustările și băuturile pe care le-am adus cu noi, iar aerul ne-a revitalizat complet.

La sfârșitul drumeției, ne-am întors la mașini încântați de experiența noastră. După, am fost in satul de alături sa bem si sa mâncam cate ceva împreună. A fost o experiență de neuitat și explorare a naturii.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.598281445675302&type=3

Următoarele evenimente GRASP

Karaoke Night - GRASP a Mic - 25 aprilie

După binemeritată vacanță de Paști, revenim cu forțe noi!

Vă așteptăm marți, 25 aprilie, de la ora 20:00 la A Viva Voz (c/ Aribau), să vă descoperim talentele muzicale! 🎙🎶🙉

Seara de Karaoke, “GRASP A MIC”, vă provoacă să socializați prin muzică și competiție. Da, competiție, pentru că v-am pregătit și surprize!!

Cand ajungeți la local va fi necesar:

– să achitați o intrare în valoare de 11€ / persoană, care include “cântatul” 🎤 și o consumație 🍹. Vom avea şi pica-pica

-să lăsați timiditatea la intrare! 😳🚫.Suntem între prieteni, nu concurăm la The Voice 😅 În plus, localul va fi închiriat doar pentru noi!

De asemenea, nu uitați să le spuneți prietenilor și să aduceți persoane noi, care ar fi interesate de eveniment, sau pur și simplu să ne cunoască 👩🏼👨🏽🙍‍♀️👱👧🏾

Așadar:
📆 Marți 25 Aprilie
🕗 Ora 20:00
📌 A Viva Voz, c/Aribau 103
🎙 Intrare 11€/pers, include și o consumație
🚌 Transport: metro:🔵L5 – Diagonal sau Hospital Clinic, 🟢L3 – Diagonal; bus: 68, 54, 67, V13; FGC: L6, L7 – Provença

https://m.facebook.com/events/748618496897823

Public Speaking: Scapă de frica de a vorbi în public! - 6 mai

Te invităm la o sesiune de “Vorbit în Public” unde îți poți verifica abilitățile de comunicare și mai apoi dezvolta aceste abilități pas cu pas.

Dacă îți dorești să înveți să vorbești în public, vino la prima ediție de evaluare, unde formăm grupuri pe categorii și nivele în funcție de fiecare dintre voi:

      a) GRUP 1: INCEPATORI

      b) GRUP 2: AVANSATI

După etapa de evaluare, selectăm grupurile pe nivele și începem formarea, astfel personalizând nevoile participanților.

Vei învăța:

 • Cum să scapi de frica de a vorbi în public
 • Tehnici de comunicare
 • Exerciții de respirație.

După această primă evaluare vor urma workshopurile unde ne dezvoltăm abilitățile de vorbit în public.

Nu întârzia în a te înscrie, locurile sunt limitate!

Prima sesiune va avea loc în data de 6 mai 2023, la ora 17.00.

Înscrierile se fac prin acest formular: https://forms.gle/RQrdz55CLqstMZYg7 

GRASP A HIKE - 22 aprilie

Venim cu a doua drumetie GRASP a Hike.

💪🏼După succesul de data trecută continuam sa organizăm propuneri pentru voi toți.

🌄🌅Vă invităm la drumeția din Vilanova i la Geltrú către Sitges, in care o sa ne bucurăm de combinația de pădure și litoral.

🗓️Data: 22 aprilie
🏃🏻Distanta: 10 Km

🚂Tren: 55 min aprox. din Paseig de Gracia până în Vilanova i la Geltrú

📍Planul de activități
Dimineața:
Întâlnirea cu participanții va avea loc în stația (ieșirea din spate) din Vilanova i la Geltrú la orele 10:00 și activitatea pornește la orele 10:15
Pe parcursul traseului:
O plimbare în natură.
Oprire pentru pauză de masă, cu o privire de ansamblu asupra peisajului.
Înainte de sfârșit, mergem să bem / mâncăm la un bar / restaurant in Sitges.
La sfârșitul traseului:
Încheierea va avea loc în Sitges în jur de orele 14. (Ora expusă nu ia în calcul mersul la un bar/restaurant)

☝Pentru cei care vor pleca din Barcelona va recomandam sa luati trenul de la Passeig de Gracia de la ora 09:09 directia Vilanova i la Geltrú sau Sant Vicenç de Calders și ajunge in Vilanova i la Geltrú la 9:59.
Se poate cumpara un bilet dus intors ce costa în jur de 10€ sau se poate lua abonamentul subvenționat de stat tot la 10€.
Trenurile pot avea o frecvență redusă duminica, așa că recomandăm să vă informați bine cu programul trenurilor.
 

📌Recomandări:
-ghete sau adidasi trekking
-haine sport lejere
-bete de trekking (la alegere)
-apă și un sandwich (sau mai mult, în functie de necesitatile fiecaruia)
-rucsac
-ochelari, sapca si crema solara

👍🏼Este o drumetie accesibila pentru toți iubitorii de natura.

📋Înscrierile se fac pe acest formular 👉.https://bit.ly/GRASPaHIKE01
După completare va adăugăm in grupul de WhatsApp pentru a ne organizare si pentru a oferii mai multe detalii.
 

Update GRASP 2023

GRASP a Hike își dorește să creeze un mediu informal prin care oamenii pasionați de natură să se poată cunoaște și organiza plimbări. Scopul este de a-și îmbunătății sănătatea și a creea prietenii durabile.

 • Primul eveniment deja realizat în luna martie și a fost un adevărat succes. Ne pregătim de al 2-lea eveniment.

 

GRASP a Drink este întâlnirea lunară a tinerilor profesioniști români din Barcelona. Evenimentul își propune să creeze o comunitate de profesioniști și prieteni.

 • Continua cu următorul eveniment de karaoke & socializare de pe 25 aprilie numit GRASP a Mic.

 

Povești de succes continuă și abia așteptăm să vă inspirăm cu poveștile românilor din comunitate.

 • În perioada aprilie-mai o să facem selecția de persoane pentru următoarele interviuri, urmând să le filmăm în luna mai. În cursul anului 2023 vom filma și monta 4 videoclipuri pentru proiectul Povești de succes!

 

Newsletter GRASP Barcelona este un proiect strategic prin care dorim să fim mai aproape de comunitatea noastră. Ne dorim să trimitem un newsletter relevant cu știrile din comunitate și cu evenimentele GRASP în fiecare lună.

 • Continuăm cu inițiativa newsletterului și în anul 2023 vom avea newsletter în fiecare lună.

 

Microcomunitate Părinți Tineri este un segment din GRASP în cadrul căreia vom organiza evenimente de socializare și pentru părinții cu copii.

 • Vom organiza 3 întâlniri la plajă pentru părinții cu copii. Evenimentele vor fi anunțate în luna iunie și se vor desfășura într-o duminică din iunie, iulie și august.

 

Microcomunitate Femei Profesioniste s-a născut din necesitatea unei comunități de femei care se susțin, inspiră și motivează.

 • Primul eveniment va fi organizat în luna mai.

 

Microcomunitate Public Speaking vine din nevoia de a învăța să comunicăm eficient și de a trece de teama de vorbit în public și de a nu gresii.

 • Primul eveniment de selecție va fi organizat pe 6 mai 2023. În funcție de feedback-ul vostru și selecție vor fi structurate și următoarele sesiuni.

Gala de caritate este un proiect care îmbină utilul cu plăcutul și se va desfășura la începutul lunii decembrie. Gala GRASP  va fi de asemenea cel mai important dintre evenimentele de networking din 2023.

 • Veți afla mai multe despre eveniment în cursul lunii septembrie.

 

Te-ar interesa să te implici ca și voluntar? Completează formularul de voluntar și te vom anunța în momentul în care deschidem o poziție de voluntar.

Știri comunitate
CLASAMENT

Topul Repatriot 100 așteaptă nominalizări

Repatriot lansează anual topul cu 100 de români excepționali. Cunoști români remarcabili care trăiesc în afara granițelor? Profesioniști, profesori, medici, artiști, manageri, sportivi sau antreprenori? Recomandă-i pentru Top 100!

PROIECT

Ce este Via Transilvanica: Drumul care unește?

Via Transilvania inclusă de Euronews printre cele mai frumoase trasee de drumeții din Europa

https://www.euronews.com/travel/2023/03/31/the-10-best-european-hiking-destinations-where-you-can-reconnect-with-nature 

image009
PROMOVARE

Povești de succes: Ruxandra Pui, în Forbes 30 under 30 Europe

Participantă la interviul Povești de succes din 2022 organizat de GRASP Barcelona, Ruxandra Pui intră în topul Forbes 30 under 30 Europe în urma realizărilor startup-ului său în domeniul medicinei veterinare. https://www.romania-insider.com/seven-romanians-forbes-30-under-30-europe-2023

SUBVENȚIE

Renfe pune în vânzare din această sâmbătă abonamentele gratuite pentru mai multe călătorii pentru al doilea trimestru al anului

Utilizatorii Renfe pot obține abonamente gratuite Cercanías, Rodalies și Media Distancia din această sâmbătă pentru a călători în perioada 1 mai – 31 august 2023, potrivit companiei de căi ferate.
https://www.europapress.es/economia/transportes-00343/noticia-renfe-pone-venta-sabado-abonos-gratis-multiviaje-segundo-cuatrimestre-ano-20230401105730.html

ADMINISTRATIV

Cum să obții un nou act de identitate, fără a mai veni în ţară

Puteți obţine un nou act de identitate, fără a mai veni în ţară, prin împuternicit, pe bază de procură specială autentificată la misiunile diplomatice ori oficiile consulare de carieră ale României din statul respectiv(AMBASADA sau CONSULAT) – nu se mai percepe taxă consulară. https://diaspora.gov.ro/info/stiri-din-romania/407-cum-sa-obtii-un-nou-act-de-identitate-fara-a-mai-veni-in-tara

ACTIVITATE

Craiova, desemnată cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa de către European Best Destinations

Desemnată cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa de către European Best Destinations, Craiova pune la dispoziția vizitatorilor un tărâm de basm, cu personaje îndrăgite, decoruri spectaculoase, ateliere interactive, expoziții și spectacole.https://diaspora.gov.ro/info/stiri-din-romania/410-craiova-desemnata-cea-mai-frumoasa-destinatie-de-paste-din-europa-de-catre-european-best-destinations

CERTIFICARI

Nouă sesiune de examene ALTE pentru obținerea certificatului de competență lingvistică în limba română

Instituto Cultural Român Madrid/Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu ALTE – Asociația Examinatorilor de Limbă din Europa – și Universitatea Babeș-Bolyai, organizează o nouă sesiune de examene pentru obținerea certificatului de competență lingvistică în limba română, în zilele de 24 și 25 aprilie 2023. https://roexam.com/events/

CONCURS

Spania, prima ţară din Europa care introduce concediul menstrual plătit

Parlamentul spaniol a aprobat recent legea care prevede acordarea de concediu pentru femeile care se confruntă cu dureri puternice în perioada menstruaţiei, devenind prima ţară din Europa care ia o astfel de măsură, relatează publicația Politico. https://www.stiridiaspora.ro/spania-prima-tara-din-europa-care-introduce-concediul-menstrual-platit_502592.html

ACTIVITATE

Damir Iuliana este arhitect și locuiește în Barcelona.

În ultimele săptămâni a lucrat intens la un proiect în care arhitectură se combina cu noțiuni de psihologie pentru a crea un spațiu în care să ne conectăm unii cu ceilalți. Proiectul a fost redactat în cadrul unui concurs de arhitectură pentru Romanian design week și acum este în etapa de jurizare prin votul publicului. Puteți sa o sustineti cu un vot pe acest link:

https://partedinarte.ro/proiect/8

EVENIMENT

Un 1 mai românesc departe de casă

Petrecere românească de 1 mai muncitoresc organizată la La Chispa, Carretera de Setmenat Km 5,1. Meniu românesc cu prețul de 75 euro pentru adulți și 30 euro pentru copii până în 12 ani.

3 idei de excursii de o zi, cu plecare din Barcelona

Secțiune în parteneriat cu Mapping Travel

Salut! Eu sunt Adriana,

Pe rețelele sociale mă găsești sub numele de Mapping Travel. Locuiesc de peste 6 ani în Barcelona, îmi place să descopăr oraşul în fiecare zi un pic mai mult şi să împărtăşesc experienţele mele. Nu mă limitez la asta, Mapping Travel fiind și agenție de turism, specializată în închirierea de apartamente turistice aici.

 

De data aceasta, am pregătit o listă cu 3 idei de excursii de o zi, cu plecare din Barcelona, spre destinatii la care se poate ajunge cu mijloace de transport în comun.

 1. Tossa del Mar, Costa Brava

Este una dintre cele mai frumoase stațiuni de pe Costa Brava și se afla la o distanță de aproximativ o ora și jumătate de Barcelona.
Folosind transportul public (autocar) puteți pleca fie din Autogara Barcelona Norte (zona Arc de Triumf), fie de la aeroport. Compania de transport se numește Moventis Sarfa și biletele se pot cumpăra de aici: https://compras.moventis.es/online/. Prețul unui bilet dus-întors (de persoana) este de aproximativ 25 de euro. În plin sezon turistic sau pentru weekend, vă recomand să cumpărați biletele cam cu 2 zile în avans.
Stația de autobuz din Tossa se află lângă Centrul Istoric al orașului și la maxim 10 minute de mers pe jos față de plajă și față de cetate.
Într-o zi întreaga veți avea timp suficient sa descoperiți stațiunea și cetatea sa, sa luați o masa buna – recomandările mele sunt Restaurant Can Pini (paella) si Bar La Lluna (tapas), sau doar sa va relaxati la plajă.

 1. Altafulla, Costa Dorada

Se află la aproximativ o oră de Barcelona, lângă Tarragona şi puteți ajunge foarte uşor cu trenul (cumpărând bilete din staţie sau online, de pe site-ul Renfe). Se poate pleca din stația de pe Passeig de Gracia sau Barcelona Sants, iar prețul unui bilet dus-întors este de aproximativ 16 Euro.

Stația de sosire se numește Altafulla-Tamarit și se află la distanța de mers pe jos de centrul stațiunii și de plajă. Din Altafulla vă puteți îndrepta către Tamarit și Cala Jovera, de unde aveți priveliști frumoase către Castel de Tamarit.

 1. Zaragoza, Provincia Aragon

O idee mai îndrăzneață, însă deloc complicat de realizat. Trenurile Ouigo ajung din Barcelona în Zaragoza în mai puțin de o ora și jumătate, iar prețurile biletelor încep de la 9 Euro/ traiect. Odată ajunși acolo, nu puteți rata o vizită la “Basilica de Nuestra Señora del Pilar”, simbolul și mândria orașului, dar și o vizita la Palacio de Aljaferia și parcul din jurul acestuia.

Dacă te interesează închirierea unui apartament în regim hotelier în Barcelona, mă poți contacta la info@mapping-travel.com. Dacă vrei sa imi urmărești activitatea în domeniul turistic, te astept pe Instagram, contul Mapping Travel. Agenția de Turism Mapping Travel are licența cu numărul 1851. Valabilitatea acesteia poate fi verificată aici: http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/ .

(în imagine, Castel de Tamarit și Cala Jovera)

Pe curând,

Echipa GRASP Barcelona

Vreau să mă implic!

Beneficiile și cerințele pentru un membru activ al organizației le vei afla aici și vei fi contactat de unul dintre colegi în cel mai scurt timp pentru a discuta motivația ta și felul în care putem colabora. Formular înscriere membru/ voluntar

 

Grupul CU INIȚIATIVĂ – promovat de GRASP Barcelona:

Vrei să te înscrii pe grupul de whatsapp al românilor “Cu Inițiativă” din Barcelona? Ai în următorul document detalii despre cum o poți face și care este scopul grupului: Document detalii înscriere grup 

NEWSLETTER

 

Vrei să promovezi GRASP prietenilor tăi? Trimite-le formularul să se înscrie la newsletter (maxim un e-mail pe lună)