ACEST PROIECT S-A DERULAT IN PERIOADA

IUNIE – SEPTEMBRIE 2020

Grupul de răspuns la efectele economice și sociale ale crizei COVID19 al Comunității Românești din Barcelona. (Acțiune susținută de GRASP Barcelona)

COVID-19 a avut impact negativ și asupra ta? În profesie? În căutarea unui job? În propriul business? În probleme administrative (acte, somaj, găsirea unei locuințe, informații utile)?

Suntem aici să te sprijinim în mod gratuit, CONFIDENȚIAL, privat și să-ti oferim suport! Nu cere ajutor când este deja prea târziu, fii proactiv și contactează-ne!

Contact: suport.covid@mygrasp.org , pm @ www.facebook.com/GraspBarcelona/

Prezentare proiect

Contact: suport.covid@mygrasp.org , pm @ www.facebook.com/GraspBarcelona/

FAQ (Frequently asked questions)

  1. ÎNTREBĂRI GENERALE

Cui i se adresează programul?

Oricărui român rezident în Catalunya care are nevoie de suport și sfaturi într-o anumită situație profesională, administrativă sau personală, în special generată de criza COVID-19. De asemenea este binevenită orice persoană care pur și simplu dorește să învețe sau să se inspire din expertiza unei persoane (mentor) într-un anumit domeniu, în contextul COVID19.

Ce NU putem oferi în cadrul proiectului?

Nu putem oferi Consiliere / Consultanță  de specialitate – Principala diferență între mentorat și consultanță este aceea că mentoratul vă oferă orientare într-un anumit domeniu și pe o perioada limitata (strict perioada programului), în timp ce consultanța este oferită de experți și de cele mai multe ori se desfășoară contra cost conform unui contract. Noi vă punem la dispoziție pregătirea și experiența noastră.

Nu putem oferi Suport financiar – Deocamdată nu s-a creat în cadrul comunității GRASP un fond specific pentru a sprijini persoanele afectate financiar de COVID-19, însă te putem direcționa către astfel de inițiative și strângeri de fonduri ale comunităților locale sau diferitor ONG-uri.

Care este obiectivul și conținutul discuțiilor pe parcursul întregului program?

De la prima intalnire este ideal să se stabilească un obiectiv pe termen scurt pe care mentee-ul dorește să îl atingă iar majoritatea discuțiilor ulterioare vor fi axate pe progresul respectivului obiectiv. Mentorii se vor ocupa sa facă un plan evolutiv și o agendă a întâlnirilor.

Problema mea ar putea avea nevoie de răspunsul unui specialist. Este mentoratul GRASP Barcelona locul potrivit?

Noi putem fi un prim punct de contact pentru a identifica domeniul în care ai nevoie de informații/ consiliere și îți putem recomanda o persoana, o asociație, o companie, un program sau o baza de date potrivite. Nu avem expertiză în teme psihologice, sanitare sau juridice de exemplu, însă te putem pune în contact cu specialiștii comunității.

Cum pot afla mai multe despre GRASP și cum va pot contacta?

Pentru a cunoaște mai bine GRASP Barcelona, valorile noastre și inițiativele de pană acum, acesta este link-ul către site-ul nostru oficial, http://mygrasp.org, https://barcelona.mygrasp.org/ . De asemenea, suntem prezenți atât pe Facebook, cât și LinkedIn și Instagram. Adresa oficială de email la care ne poți scrie este: barcelona@mygrasp.org .

  1. ÎNTREBĂRI SPECIFICE DESPRE CONȚINUTUL ȘI DESFĂȘURAREA SESIUNILOR

Cât va dura programul și cât timp trebuie sa aloc în mod regulat?

Programul se va desfășura pe perioada a 2 luni și în principiu ne-am gandit la o ședință pe săptămână cu durata între 30 și 60 de minute, dar asta depinde și de așteptările voastre și de disponibilitatea mentorilor ?

Cum se aloca perechile de mentori si „discipoli” (mentee´s)?

Voi veți aplica printr-un email standard în care veți furniza câteva date, iar în funcție de interesele voastre și de suportul de care aveți nevoie, vi se va aloca cel mai potrivit mentor. După aceea, veți primi un mail de confirmare, cu o mica introducere și instrucțiuni pentru ceea ce urmează. Aplicația nu este printr-un formular standard, deoarece dorim să încurajăm cât mai multe persoane să ne contacteze.

De ce resurse tehnologice am nevoie?

Nimic special, conexiunea o vom realiza pe laptop sau telefon, având în vedere că este doar un 1-2-1, nu este nevoie sa aveți un cont pe vreo platformă specială. Vei primi un link de conexiune pentru fiecare call cu mentorul tău, (Google Meets/Hangouts etc TBD)

  1. TERMENI LEGALI 

Am garantia ca datele mele si continutul discutiilor raman confidentiale?

Cu siguranță. Discuțiile vor fi private și nu se vor salva date despre conversațiile voastre. Tot conținutul discuțiilor, eventualele notițe și așa-zisul jurnal de progres al mentoratului raman strict confidențiale. Nu stocăm și nu vom arhiva nicio informație de tip personal, singurele date stranse pentru rapoarte vor fi informațiile utile de interes public pe care le vom contoriza într-un FAQ. În niciun caz nu se vor păstra sau publica informații de identificare personală, date sanitare, sociale, informații financiare, informații despre membrii familiei.

Programul de mentorat este gratuit? Se așteaptă vreo contribuție chiar și sub forma de taxa de participare sau donație?

Mentoratul este complet pro bono. Asta nu înseamnă că dacă vrei să contribui la vreo cauză, nu o poți face (noi te putem ajuta cu multe informații, în special în contextul COVID-19), însă mentoratul rămâne gratis?

Beneficiază programul de vreun suport administrativ sau politic?

Nu, GRASP este o organizație globală non-profit si neaflitata politic, prin urmare nici comunitatea locală din Barcelona nu beneficiază de vreun suport politic. Acest program de mentorat este independent de orice inițiativă politică sau consulara/ diplomatică.

În afară de orientarea și ajutorarea individuală a celor mentorati, care este obiectivul mai amplu al proiectului GRASP?

În urma a 2 luni de discuții, vom fi capabili sa identificăm principalele probleme, griji și nelamuriri ale celor din comunitatea noastră, iar răspunsurile și feedbackul acestor sesiuni vor constitui o bază de date (desigur, confidențială) pentru toți cei care vor avea ulterior întrebări sau probleme asemănătoare. Deci și tu poți contribui astfel indirect la închegarea comunității din care faci parte.