GALA CARITABILĂ GRASP 2023

Anul acesta se organizează GALA GRASP în Barcelona și am ales să sprijnim proiectul colegilor noștrii de la World Vision Romania, “Vreau în clasa a IX-a”. Acest proiect își propune să ajute elevi din mediul rural ce vor să își continue studiile, dar nu au mijloacele financiare necesare pentru a merge la liceu. 

Vino la

GaLA GRASP


30.11.2023 7:30pm
dress code: black tie

Află mai multe despre

cauza caritabilă a galei grasp 2023

Peste 1000 de adolescenți de la sate și din alte comunități dezavantajate din România beneficiază în prezent de sprijin material, educațional și pentru dezvoltarea profesională prin programul Vreau în clasa a 9-a,  dezvoltat încă din 2008 de către fundația World Vision România. Programul a fost inițiat în contextul în care 56% dintre elevii din comunitățile vulnerabile care termină clasa a VIII-a nu ajung să finalizeze liceul din cauza situației materiale precare a familiilor acestora.

Astfel, prin programul Vreau în clasa a 9-a, elevii de clasa a VIII-a și de liceu au acces la un pachet complex de beneficii: o bursă lunară (pe care o pot folosi pentru transport, rechizite, haine, alimente etc.), activități de educație non-formală lunare pentru dezvoltarea personală și profesională, mentorat vocațional cu angajați din companii, vizite în cadrul campusurilor universitare, meditații pentru materiile de examen (Evaluarea Națională și Bacalaureat), tabere de vară, consiliere psihologică în funcție de nevoi, precum și dispozitive digitale și acoperirea altor necesități.

Conform unui raport realizat de fundație, 14% dintre adolescenţi merg frecvent sau întotdeauna la culcare nemâncaţi. Totodată, 37% n-au niciodată sau au doar rareori suficiente rechizite pentru școală. Același procent de tineri spun că n-au pe nimeni acasă care să-i ajute la teme.

Prin studiile și rapoartele pe care le efectuăm, ne asigurăm că oferim ajutor acolo unde este cea mai mare nevoie de el. Totodată, acesta e modul prin care putem înțelege mai bine cum să-i sprijinim pe copii în continuare, astfel încât ei să aibă parte de o experiență educațională de calitate și să nu se simtă dezavantajați față de colegii lor.

Împreună putem să schimbăm destinele acestor tineri. Dovadă stă și povestea Denisei, o tânără de la sat, care cu ajutorul programului, a ajuns doctorandă la o universitate din Malaga.

„Pe lângă ajutorul financiar și activitățile organizate pentru a ne dezvolta diferite aptitudini, mi-a venit bine să am pe cineva care să mă întrebe cum îmi merge la școală și mediul chiar competitiv uneori dintre bursieri. Bursierii cu cele mai bune rezultate școlare erau premiați și am fost foarte fericită când am câștigat prima mea cameră digitală. În mod normal, părinții ar trebui să se preocupe de educația copiilor. Însă ai mei, mai ales mama, se zbăteau să ne asigure nevoile de bază. Să avem mâncare, haine, căldură iarna… și au făcut o treabă excelentă, am crescut voinici și sănătoși toți trei! Din păcate sunt mulți copii care o duc și mai greu în România”, mărturisește Denisa. Îi poți citi întreaga poveste aici: https://bit.ly/3tFgQMh

 

BILETE

Gala grasp

GALA GRASP 2023

45 EURO (MENIU+ 20 EURO DONAȚIE)
/ PERSOANĂ

GALA GRASP 2023

75 EURO (MENIU + 50 EURO DONAȚIE)
/ PERSOANĂ

GALA GRASP 2023

100 EURO (MENIU + 75 EURO DONAȚIE)
/ PERSOANĂ

GALA GRASP 2023

DONAȚIE LIBERĂ (MENIU + DONAȚIE LIBERĂ)
/ PERSOANĂ

CUM POȚI AJUNGE LA

GALA GRASP

CLARIFICĂRI

Cum pot
să ajut prin
GALA GRASP?

Da, în afară de cele trei categorii de bilete standard care deja includ un cuantum diferit de donație, există şi posibilitatea unei donații libere, în care se poate plăti o sumă superioară.

Te rugăm să iei în considerare faptul ca un bilet / o donație reprezinta intrarea la gală pentru o persoană. În caz că vrei să achiziționezi mai multe invitații, selectează mai multe persoane / cantități.

Indiferent de opțiunea de bilet aleasă, tot ceea ce depăşeşte 25€ va fi direct destinat cauzei pe care o susținem, beneficiarul final fiind World Vision România. Primii 25€ vor acoperi costul menu-ului restaurantului Transilvania şi alte cheltuieli organizatorice.

Inițial toate donațiile acumulate ca urmare a galei caritabile (atât prin biletele achiziționate, cât şi prin alte sume donate înainte şi în cadrul galei) se va strânge in contul GRASP Barcelona (titular Radu Oprescu, preşedinte şi co-fondstor GRASP), urmând ca in final să transferăm întreaga sumă beneficiarului final, WorldVision România. Această tranzacție se va face in mod public şi transparent imediat dupa evenimentul caritabil.

Biletul (intrarea la gală) include un meniu cu aperitiv si fel principal (la alegere), precum şi o bautură (apă / vin / suc). După ora 22:00, consumațiile adiționale de la bar vor fi contra cost. Evenimentul include de asemenea sesiuni susținute de speakeri invitați ai GRASP Barcelona şi după o sesiune de networking într-un mediu informal.

Dress code-ul sugerat este black tie, ceea ce înseamnă că, în cazul unei ținute feminine, se poate purta o rochie lungă, neagră de seară, dar nu este obligatoriu, o rochie de cocktail este la fel de potrivită.

În cazul bărbaților, o ținută black tie este alcătuită dintr-un sacou şi o pereche de pantaloni din acelaşi material şi/ sau culoare ca sacoul, la care se poate adăuga o cămașă simplă.

Îți recomandăm să ajungi la restaurant nu mai tarziu de ora 20:00, pentru ca la ora 20:30 fix vom da start evenimentului. Acesta va dura până la aproximativ 22:00, urmând ca apoi să avem afterparty cu networking în aceeaşi locație.

Sigur. Dacă nu poți participa la gala caritabilă, poți oricum să faci o donație liberă prin formularul pus la dispoziție sau în pool-ul paypal , precum şi prin alte metode cum ar fi Bizum 00447857417820 sau transfer direct pe Revolut . În caz că alegi să faci o donație recurentă şi după gală, o poți face aici: https://worldvision.ro/implica-te/persoane-fizice/vreau-in-clasa-a-9-a/